„Luam și castane!” Ștefan Radu dezvăluie secretul centrărilor sale și povestește unde trebuia să-l împrumute Dinamo  • UCL: PSG – Bayern Munchen, marți, 22:00, Digi Sport 1

  • UCL: Chelsea – FC Porto, marți, 22:00, Digi Sport 2

Bucureșteanul a centrat perfect pentru golul victoriei marcate de Sergej Milinkovic-Savic, în minutul 90+2 al partidei din runda a 30-a din Serie A.

Adulat de fanii echipei lui Simone Inzaghi, Ștefan Radu a scos în evidență felul în care și-a cizelat tehnica în privința centrărilor.

Ștefan Radu: „Eu, din postura de fundaș central, dau, în fiecare meci, patru, cinci centrări în careul advers”

Fundaș polivalent, care se poate exprima la același nivel și în centrul compartimentului defensiv cât și ca apărător stânga, Radu povestește, mai în glumă – mai în serios, cât a suferit până a devenit un furnizor excelent de pase decisive.

„Trecerea spre Dinamo 2 a fost pasul spre fotbalul profesionist. Am vorbit cu nea Cornel Țălnar și așa e, de la el am învățat, prima oară, acest sistem drag mie, 3-5-2. Și i-am spus și lui Inzaghi asta, am o relație bună cu el, am fost colegi și acum îmi este antrenor.

Le-am zis și colegilor că, pentru a învăța să joc în acest sistem, am luat și castane. Astăzi, mulți încearcă acest sistem, însă puțini știu să-l joace cum o facem noi, la Lazio.

Eu, din postura de fundaș central, dau, în fiecare meci, patru, cinci centrări în careul advers, așa mi-a ieșit și acum”, a explicat Ștefan Radu, pentru Playsport.

Ștefan Radu: „Pentru Dinamo intru și în zid”

Ștefan Radu a vorbit și despre alți doi antrenori importanți cu care a lucrat în Ștefan cel Mare, înainte de a se transfera la Lazio: Ioan Andone și Mircea Rednic.

„Nea Ando (n.r. Ioan Andone) m-a ajutat enorm, dânsul m-a debutat, a fost un moment incredibil, nu o să pot uita acel moment, apoi Mircea Rednic m-a promovat, m-a aruncat în luptă, mi-a dat încredere, a fost hotărâtor pentru mine.

Auzisem că trebuie să merg la Jiul Petroșani, parcă erau unele discuții și cu Sportul Studențesc, însă ce mai contează acum ce trebuia să fie, important e că am rămas la Dinamo, la echipa la care am crescut și m-am dezvoltat. Pentru Dinamo intru în zid!”, a mai povestit Ștefan Radu, pentru sursa mai sus citată.

Etichete: lazio , mircea rednic , ioan andone , stefan radu , stefan radu dinamoCitește mai mult..