Noi focare de Sars-Cov-2 în țară. Ce au transmis autoritățile

[ad_1]

Două noi focare de coronavirus au fost anunțate în România. Cazurile de infectare cu noul virus s-au descoperit la Spitalul Judeţean Buzău, în secţiile de Cardiologie şi Neurologie.


In articol:


Două focare de Sars-Cov-2 s-au înregistrat în Spitalul Judeţean Buzău, potrivit unui raport al Prefecturii. Pe altă parte, DSP Buzău a menționat că judeţul este pe un trend ascendent în ce priveşte infectările. Însă, în România la spitalele de urgență rămân locuri libere la ATI doar după decesul pacienților.

Citeste si: Nou focar de Sars-Cov-2 în România. Ce au transmis autoritățile

Unul dintre focarele COVID-19 este activ la Secţia

Cardiologie, iar celălalt la Neurologie. Primele patru cazuri au fost identificate în primul focar, iar altele cinci în celălalt. Pentru limitarea răspândirii virusului, în ambele secţii declarate focar au fost luate măsuri de urgenţă.

Citeste si: Bilanțul COVID-19 al zilei: 6.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Care este situația în Capitală

Autoritățile au efectuat o dezinfecţie terminală, iar persoanele infectate cu COVID-19 au fost izolate.
Întreg personalul şi pacienţii internaţi pe cele două secţii au fost testaţi. Totodată, au fost intensificate măsurile de curăţenie.

Coronavirus continuă să facă ravagii

S-au luat măsuri și în cadrul celui de al doilea focar de COVID-19 care a fost depistat la Secţia Cardiologie a Spitalului Judeţean Buzău. Aici își desfășoară activitatea 47 de angajaţi, în timp ce la Neurologie sunt 49.

Citeste si: 11 focare active de COVID-19 în judeţul Timiş

Pandemia COVID-19 în România.[Sursa foto: PixaBay]

Oficialii DSP au anunțat că la Buzău

există acum trend ascendent în ceea ce priveşte cazurile noi de coronavirus. Astăzi, în municipiul Buzău au fost înregistrate 46 de cazuri de noi de coronavirus şi două decese. Încă de când a pornit pandemia s-au înregistrat 11.604 infectări şi 339 de decese.

Citeste si: Tulpina braziliană a coronavirusului a ajuns în România. Unde au fost confirmate primele cazuri de îmbolnăvire?

Nu mai sunt locuri libere la ATI la Spitalul Județean Buzău, în timp ce la spitalul suport COVID din Râmnicu Sărat erau, marţi dimineaţă, 3 paturi libere

la Terapie Intensivă. Acest lucru a fost posibil după decesul bolnavilor care le-au ocupat în ultimele zile.

Citeste si: Un întreg ansamblu folcloric a fost lovit de COVID-19! Solistul vocal, în stare gravă la Terapie Intensivă

[ad_2]

Citește mai mult..