Reguli noi la vaccinarea cu AstraZeneca. Oricine se poate vaccina pe loc, fără programare

[ad_1]

S-au schimbat regulile la vaccinarea cu serul AstraZeneca, în condițiile în care tot mai mulți români au renunțat la programările pe care le aveau temându-se de efectele adverse de care a scris presa din mai multe țări din Europa.


In articol:


Reguli noi la vaccinarea cu AstraZeneca. Oricine se poate vaccina, fără să aibă programare! Vaccinarea cu vaccinul împotriva COVID-19 produs de AstraZeneca se va face direct prin prezentarea la centrul de vaccinare care folosește acest tip de vaccin, fără programare prealabilă.

Informația apare într-un document semnat de coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, adresat ministrului Sănătății și Direcțiilor de Sănătate Publică, document prezentat de Hotnews.ro . 

Citeste si: Vești incredibil de bune: Încă 144 de cabinete noi pentru vaccinarea cu serul Pfizer

După ce au făcut mai multe studii, reprezentanţii Agenţiei Europene a Medicamentului, dar şi alte autorităţi din întreaga lume, au recunoscut, că  apariţia unei tromboze poate reprezenta un efect secundar rar al vaccinului produs de AstraZeneca pentru
combaterea coronavirusului.

Vaccinare pe loc pentru cei interesați 

În acest context, 207.000 de români și-au anulat programarea făcută pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca, iar dintre cei care au confirmat programarea 99.000 nu s-au prezentat, după ce au apărut informaţii legate de tromboze asociate acestui vaccin, a declarat săptămâna trecută medicul Valeriu Gheorghiță.

Acum autoritățile au decis ca românii care vor să se imunizeze cu serul Vaxzevria (fostul AstraZeneca) să o poată face adhoc, fără programare.

În documentul semnat de Valeriu Gheorghiță se precizează motivul: „ca urmare a scăderii adresabilității populației” pentru vaccinarea cu acest vaccin.

Citeste si: Tulpina britanică a coronavirusului a pus stăpânire pe o întreagă țară. Tot mai mulți tineri sunt spitalizați

Noi cabinete pentru vaccinarea cu serul Pfizer

Autoritățile din România vor deschide marți, pe data de 13 aprilie, încă 144 de centre de vaccinare în care persoanele se pot vaccina cu serul Pfizer.

Astfel, numărul total de fluxuri pentru imunizarea cu acest ser a ajuns la 948.

Anunțul a fost făcut de către preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă. Acesta a precizat că, din data de 13 aprilie, vor fi operaţionalizate încă 144 de cabinete noi de vaccinare unde se va aloca vaccin de la compania Pfizer.

[ad_2]

Citește mai mult..