un angajat s-a uitat la filme pentru adulți și a virusat calculatoarele

[ad_1]

Anchetă la Spitalul Orășenesc din Târgu Neamț după ce unul din calculatoarele din compartimentul de primiri urgențe s-a virusat și a dat peste cap întreaga activitate medicală. Potrivit presei locale, un angajat al unității sanitare ar fi accesat site-uri cu conținut obscen și sar fi uitat la filme cu Bruce Lee. S-ar fi întâmplat la începutul acestei luni, însă verificările au început abia acum, după ce subiectul a apărut în presă. În cazul în care se va dovedi că este adevărat, managerul spitalului ar putea fi demis.

Scandalul la Spitalul Orășenesc Sfântu Dimitrie din Târgu Neamț a început pe 2 aprilie, când unul din consilierii locali din oraș a ajuns la spital cu soțul. Spre surprinderea ei, a aflat atunci că nu merg calculatoarele de la Compartimentul de Primiri Urgență întrucât fusese infectat virus de pe internet. Reprezentanții Unității Medicale au început o anchetă, la mai bine de 10 zile distanță după ce a apărut subiectul în presă.

Larisa Udrea, purtătoare de cuvânt la Spitalul Orășenesc Sf. Dimitrie din Târgu Neamț: „La nivelul unității sanitare are loc o anchetă internă în cadrul compartimentului de Primiri Urgențe în curs de desfășurare. O să revenim cu mai multe informații referitor la acest aspect.”

Reprezentanții spitalului au refuzat să recunoască motivul, dar în presă au apărut informații potrivit cărora angajații unității medicale au accesat filme şi site-uri cu conținut obscen de pe calculatorul de la compartimentul de primiri urgențe.

Vasilică Harpa, primarul din Târgu Neamț: „Dacă acest lucru se va confirma și este realitate, în primul și primul rând voi cere public demisia managerului, voi cere public ca cei… dacă au fost implicați în acest eveniment nedorit de noi să fie sancționați.”

Spitalul din Târgu Neamț se află în subordinea primăriei.

Editor : G.C.

[ad_2]

Citește mai mult..