Vaccinare în masă la penitenciare. Ce a transmis coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare

[ad_1]

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a declarat că la nivelul penitenciarelor se va întocmi o listă cu persoanele care doresc să se vaccineze. Valeriu Gheorghiţă a menționat că vaccinarea va avea loc în cabinetele medicale din cadrul penitenciarului.


In articol:


Valeriu Gheorghiţă a transmis că începe vaccinarea în rândul deținuților. Operaţiunea va avea loc în cabinetele medicale din cadrul penitenciarului. Deţinuţii urmează să fie vaccinaţi cu serul Johnson & Johnson.

Citeste si: VIDEO-Coordonatorul campaniei de vaccinare,Valeriu Gheorghiță,imunizat

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a zis, marţi, într-o conferinţă de presă, că a fost definitivată procedura care reglementează activitatea de vaccinare în rândul deţinuţilor.

„A fost definitivată procedura de vaccinare pentru vaccinul de la compania Johnson & Johnson. Ea a fost transmisă deja în teritoriu către direcţiile de sănătate publică pentru a fi prelucrat personalul vaccinator. De asemenea, au fost stabilite cele două instrucţiuni care reglementează activitatea de vaccinare în cadrul persoanelor private de libertate din penitenciare şi, de asemenea, activitatea de vaccinare a angajatorilor din marii operatori economici. Aceste două instrucţiuni au fost deja transmise către direcţiile de sănătate publică şi către cei care sunt, bineînţeles, implicaţi în ducerea la bun sfârşit a acestei etape de
vaccinare”,
a transmis Valeriu Gheorghiţă.

Citeste si: Medicul Gheorghiţă: „Cred că la acest moment prudent este să respectăm măsurile de prevenţie”

Vaccinarea anti coronavirus.[Sursa foto: Facebook]

Deținuții vor fi vaccinați împotriva Sars-Cov-2

Valeriu Gheorghiță a transmis cum va avea loc vaccinarea în rândul deținuților din penitenciare. „Pe scurt, pot să vă spun că, la nivelul penitenciarelor, se va întocmi o listă cu doritorii pentru vaccinare.
Această activitate se va desfăşura în cabinetele proprii medicale din penitenciare, cu resursă umană proprie, la care pot participa şi alte categorii de persoane din resursa fiecărui judeţ, acolo unde nu există suficientă resursă umană disponibilă şi dozele vor fi preluate dintr-un centru fix, după modelul vaccinării în centrele sociale şi rezidenţiale.”
a zis Valeriu Gheorghiță.

Citeste si: Care este vaccinul anti-COVID care declanșează o reacție puternică a sistemului imunitar în cazul vârstnicilor

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a încheiat: „Se va asigura vaccinarea în cadrul penitenciarului în cabinetele medicale, persoanele vor fi introduse în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor, iar adeverinţa de vaccinare se păstrează la fişa medicală a fiecărei persoane. Se va distribui vaccinul de la compania Johnson & Johnson, tocmai pentru a facilita vaccinarea, pentru că vorbim de o schemă de administrare cu o singură doză, însă se pot folosi şi alte tipuri de vaccinuri, în măsura în care se respectă lanţul de frig şi celelalte condiţii necesare pentru a menţine calitatea şi eficacitatea acestor vaccinuri”.

Citeste si: Medicul Valeriu Gheorghita, declaratii despre noua varianta E484K a coronavirusului! Ar putea sa reduca eficienta vaccinului anti-COVID-19?

[ad_2]

Citește mai mult..