Au sosit primele 60.000 de doze de vaccin anti-COVID Johnson&Johnson. Serul se află în plin scandal legat de efectele adverse pe care le are

[ad_1]

Azi au sosit, în România, primele doze de vaccin Johnson&Johnson. Serul se află în plin scandal după ce s-au anunțat mai multe cazuri de tromboză şi un deces după administrarea vaccinului. Compania a menționat că îşi va limita distribuirea în Europa până la finalizarea anchetei în derulare din SUA.


In articol:


Miercuri, 14 aprilie 2021, au ajuns primele doze ale serului anti-covid Johnson&Johnson. „În această dimineaţă, în jurul orelor 6.40, au intrat în ţară primele 60.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson, prin Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II”, transmite Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării.

Citeste si: Lovitură de teatru în cazul vaccinului Johnson&Johnson. Decizia luată de SUA

Vaccinul Johnson&Johnson- controverse legate de apariția trombozelor după vaccinare

Mai multe persoane au prezentat cazuri de tromboze după ce s-au vaccinat cu Johnson&Johnson. Agenţia americană a medicamentului (FDA) a recomandat marţi suspendarea folosirii vaccinului. Autoritățile au anunțat şase cazuri de formare a unor cheaguri de sânge la persoane vaccinate cu vaccinul J&J în Statele Unite.
Vineri au transmis că nu există o relaţie de cauzalitate între tromboze şi vaccinarea cu acest vaccin. Oficialii au anunțat că un om a murit din cauza unei tromboze, iar altul se află într-o stare critică, în Statele Unite. Aceste persoane s-au vaccinat cu serul Johnson&Johnson.

Citeste si: Veste bună pentru români: Sosesc în România noi doze de vaccin Pfizer

Până în acest moment, în Uniunea Europeană au fost autorizate patru vaccinuri împotriva COVID-19: Comirnaty (Pfizer), Moderna, Vaxzevria (AstraZeneca) şi Janssen (Johnson&Johnson).

Doze de vaccin Johnson&Johnson.[Sursa foto: PixaBay]

Grupul farmaceutic american a anunțat că suspendă distribuirea vaccinului împotriva covid-19- care se administrează într-o singură doză- în Europa.

Citeste si: Veste bună pentru români! Primele doze de vaccin Johnson&Johnson ajung în ţară mai devreme

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat că România aşteaptă precizări de la Agenţia Europeană a Medicamentului cu privite la acest ser şi la legătura dintre acesta şi evenimente trombotice post-imunizare.

„Dacă va fi nevoie să nu demarăm încă utilizarea acestui tip de vaccin, putem să facem acest lucru, avem capacitatea de stocare, nu ne forţează nimeni să începem atâta timp cât nu avem suficiente date de siguranţă”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Citeste si: Este oficial! Vaccinul Johnson & Johnson ajunge în România! Iată când ajung primele doze!

Valeriu Gheorghiță a transmis că se va întocmi o listă și la nivelul penitenciarelor.

Deținuții care doresc să se imunizeze o vor face cu serul Johnson&Johnson.

[ad_2]

Citește mai mult..