Carantină prelungită cu încă 7 zile pentru o altă comună din Ilfov. De ce s-a luat această măsură?

[ad_1]

Autoritățile au anunțat că, în comuna Mogoşoaia din județul Ilfov, carantina va fi prelungită cu încă o săptămână. În Mogoşoaia incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 a ajuns la 5,87 la mie.


In articol:


Judeţul Ilfov are cea mai mare rataă de infectare a cazurilor de COVID din România, astfel s-a stabilit ca mai multe localităţi să intre în carantină.

Ordinul privind această decizie de carantinare zonală a fost deja semnat de șeful DSU, Raed Arafat.

Carantina va fi prelungită cu încă o săptămână pentru comuna ilfoveană, Mogoșoaia

”Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat în şedinţă extraordinară Hotărârea nr.
93 din 13.04.2021 privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Mogoşoaia, cu satul aparţinător Mogoşoaia, judeţul Ilfov. Propunerea a fost înaintată către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei în vederea emiterii ordinului Comandantului Acţiunii”
, a anunțatș, miercuri seară, Prefectura Ilfov.

Prefectura Ilfov susține că şeful DSU, dr. Raed Arafat, a emis un ordin OSDSU nr. 6993 din 14.04.2021 în vederea prelungirii carantinei zonale pentru comuna Mogoşoaia, din judeţul Ilfov, cu încă 7 zile, începând de la data de 14.04.2021,

ora 22:00 și până la data de 21.04.2021 ora 22:00.

Carantină prelungită cu încă 7 zile pentru o altă comună din Ilfov. De ce s-a luat această măsură?[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cei care s-au vaccinat cu prima doză a vaccinului AstraZeneca vor primi a doua doză dintr-un alt vaccin. Unde a fost luată această decizie?

În comuna Mogoșoaia, incidența cazurilor COVID-19 a ajuns la 5,87 la mia de locuitori

Astfel, din cauza faptului că judeţul Ilfov are cea mai mare rată de infectare cu COVID-19 din ţară, adică 6,78, s-a luat măsura carantinării zonale a următoarelor localități: Clinceni, Dobroeşti, Bragadiru, Chiajna, Cornetu, Otopeni, Berceni,

Popeşti Leordeni, Tunari, Domneşti, Jilava, Pantelimon, Voluntari, Chitila, Ciorogârla, Jilava, Măgurele, Baloteşti, Mogoşoaia, Snagov, Glina, Ştefăneştii de Jos, Dragomireşti-Vale, Cernica, 1 Decembrie, Copăceni şi Gruiu sunt în carantină.

Citeste si: România, pe locul 4 în UE în privința numărului persoanelor vaccinate cu două doze de vaccin anti-COVID

[ad_2]

Citește mai mult..