Cutremur pe scena politică. Andreea Moldovan își pierde și ea funcția

[ad_1]

Premierul Florin Cîțu este nemulțumit că secretarul de stat Andreea Moldovan, din Ministerul Sănătății, a trimis la publicare în Monitorul Oficial un ordin cu reguli mai dure pentru carantinarea localităților. Premierul a avut programată astăzi de la ora 10:30 o întâlnire cu liderul USR, Dan Barna, și a decis revocarea din funcție a Andreei Moldovan.


In articol:


FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea 

Nemulțumirea premierului vine atât din faptul că nu a fost informat în legătură cu noul ordin, cât și din eventualul impact pe care modificările l-ar avea asupra situației unor localități precum Bucureștiul, care ar putea fi carantinate mai ușor din cauza numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus.

În plus, Cîțu este nemulțumit de mai mult timp de colaborarea cu Voiculescu, căruia i-a și reproșat lipsa de comunicare.

Citeste si: Breaking news: Vlad Voiculescu a fost demis de către Florin Cițu

Citeste si: Prefectul Capitalei, despre noul ordin privind carantinarea: „Nu este o decizie automată, luată matematic şi mecanic…”

Vlad Voiculescu, demis din funcție

Klaus Iohannis a semnat decretul prin care încetează mandatul lui Vlad Voiculescu. USR PLUS amenință cu ruperea Coaliției după această hotărâre.

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”,

a anunțat Florin Cîțu.

Dan Barna, propus interimar la Ministerul Sănătății de către premier, a refuzat nominalizarea, conform unor surse din ședința conducerii Alianței USR PLUS.

[ad_2]

Citește mai mult..