Klaus Iohannis, mutare de ultimă oră în scandalul demiterii lui Vlad Voiculescu

[ad_1]

Președintele Klaus Iohannis nu a intervenit în scandalul demiterii lui Vlad Voiculescu de la șefia Ministerului Sănătății, ci s-a limitat la a merge pe mâna premierului Florin Cîțu și a semnat decretul de demitere.


In articol:


Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de revocare din funcția de membru al Guvernului a domnului Vlad Vasile Voiculescu, ministrul Sănătății, a anunțat Administrația Prezidențială.

Premierul Florin Cîțu și-a luat prin surprindere partenerii de guvernare, anunțând revocarea ministrului Vlad Voiculescu și a secretarului de stat Andreea Moldovan.

Picătura care a umplut paharul pare să fi fost Ordinul publicat de Ministerul Sănătății în Monitorul Oficial prin care se schimbă regulile de carantinare în toată țara. Acest lucru s-a făcut fără o consultare cu premierul României.

Citeste si: Medicul Adrian Wiener, principalul favorit pentru șefia Ministerului Sănătății

Cum a motivat Florin Cîțu demiterea lui Voiculescu: Este nevoie de încredere în instituțiile statului

Premierul Florin Cîțu a făcut o declarație de presă, miercuri la prânz, de la Palatul Victoria în care a anunțat decizia de înlocuire a lui Vlad Voiculescu de la vârful Ministerului Sănătății:

„De un an de zile, România trece printr-o perioadă dificilă în lupta cu pandemia. Această luptă a întins la maxim resursele statului, în special în sistemul de sănătate, dar și în economie. Ca să avem succes în această luptă cu pandemia, întotdeauna am spus că este nevoie de încredere în instituțiile statului, în instituțiile care administrează această perioadă dificilă.

În acest context și pentru a asigura că încrederea în instituțiile statului rămâne, am decis astăzi să fac o modificare la vârful Ministerului Sănătății”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul a dat asigurări că el crede cu tărie în actuala coaliție de guvernare, „pentru că este o coaliție de guvernare care s-a constituit în urma votului românilor, în jurul unor valori, al unor idei și nu în jurul unor persoane”.

Premierul Florin Cîțu ar fi dispus să îl numească pe  medicul Adrian Wiener  în funcția de ministru al sănătății dacă aceasta va fi propunerea USR PLUS, au precizat miercuri surse politice pentru presa centrală.

Citeste si: Cutremur pe scena politică. Andreea Moldovan își pierde și ea funcția

[ad_2]

Citește mai mult..