Mergem alături de USR PLUS și UDMR

[ad_1]

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan exclude categoric un guvern minoritar, dar și o eventuală alianță cu PSD. Premierul Cîțu a fost pus într-o situație complet anormală pentru că „unii au uitat ce înseamnă poziția de premier cu drepturi depline”, adaugă Rareş Bogdan.

Rareș Bogdan a declarat, miercuri după-amiază, la Digi24, că este nevoie mai mult ca oricând de responsabilitate, de „anularea tuturor orgoliilor și de a înțelege extrem de clar că PNL este un partid responsabil, că guvernarea României este făcută într-un parteneriat decisiv și salvator cu președintele României”.

Totodată, prim-vicepreşedintele PNL a mai adăugat că unii ar trebui să știe cum funcționează un Guvern și ce înseamnă un premier.

„În ultimele săptămâni unii au uitat sau nu au privit cu atenție ce înseamnă poziția de premier cu drepturi depline”, a afirmat Rareş Bogdan.

Citește și: Dan Barna: Din acest moment Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru

Potrivit acestuia, premierul Florin Cîțu se bucură în continuare de sprijinul PNL în toate deciziile pe care le ia.

„Premierul Florin Cîțu nu poate fi contestat și nu i se poate pune la îndoială puterea. Premierul a fost pus într-o situație nefirească duminică, pentru prima dată în istorie. Nu se poate să vină un ministru care să înceapă o conferință de presă în același timp cu premierul. O decizie precum cea legată de schimbarea regulilor de carantinare nu o poate afla un premier din Monitorul Oficial”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL.

Potrivit lui Rareș Bogdan, la ședința de luni a coaliției atât Dan Barna, cât și Anca Dragu și Ionuț Moșteanu au fost informați cu privire la „anumite nemulțumiri” pe care premierul Florin Cîțu și PNL le au în legătură cu Andreea Moldovan și Vlad Voiculescu.

„Barna a spus că îl susține în totalitate pe Voiculescu și intenția este de a nu-l retrage. Din păcate după acest moment a venit această chestiune de aseară care l-a pus pe premierul Cîțu într-o situație complet anormală. Sunt convins că maturitatea și echilibrul vor prima”, a adăugat Rareș Bogdan.

Întrebat dacă există posibilitatea unui guvern minoritar, Rareș Bogdan a răspuns: „Exclus. Exclusă și o alianță cu PSD. Mergem alături de USR PLUS și UDMR”.

Citește și: PSD: Singura soluție este întoarcerea la popor prin alegeri anticipate

Editor : I.C

[ad_2]

Citește mai mult..