Prefectul Capitalei, despre noul ordin privind carantinarea: „Nu este o decizie automată, luată matematic şi mecanic…”

[ad_1]

Prefectul Capitalei, Alin Soica a anunțat că în carantină nu se intră automat ci în baza noilor criterii stabilite prin noul ordin. Oficialul a transmis că municipiul Bucureşti nu va intra în carantină de Paște.


In articol:


Prefectul Bucureștiului afirmă că bucureștenii nu vor intra în carantină de sărbătorile pascale, chiar dacă potrivit vechiului și noului ordin așa era normal. Autoritățile sanitare nu au propus acest lucru până acum. „Nu este o decizie automată, luată matematic şi mecanic după ce ne uităm într-un ordin şi vedem ce criterii sunt acolo.

Decizia pleacă de la o analiză pe baza acestor criterii, după care urmează să se adauge şi alte lucruri şi, la final, se ia o decizie”, a afirmat Aln Soica, marţi seară, la Antena 3.

Citeste si: Restricții de ultimă oră în Capitală, propuse de DSP București! De la ce oră se vor închide magazinele?

Nou ordin privind carantinarea- în Monitorul Oficial

Prefectul Capitalei, Alin Soica a transmis că a aflat și el despre noul ordin din Monitorul Oficial. Alin Stoica a subliniat faptul că se iau în calcul şi aspecte demografice şi economice. Stoica a transmis, de asemenea, că bucureștenii nu vor fi carantinați în preajma sărbătorilor pascale. „Răspunsul este nu. Şi până acum pe criteriile existente, valabile până ieri, eram în aceeaşi situaţie, organele sanitare ar fi putut să propună acest lucru”, a zis Stoica.

Citeste si: Vești BUNE: România nu va intra în CARANTINĂ

Prefectul Bucureștiului – Alin Stoica.[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: În ce condiții vom putea ieși din casă după ora 22:00. Decizia CNSU a intrat în vigoare din 14 martie

Citeste si: Prefectul Capitalei, Alin Stoica, despre cum își vor face românii cumpărăturile. Ce măsuri trebuie să respecte patronii de magazine

Secretarul de stat, Andreea Moldovan a anunțat că au fost modificaţi indicatorii privind carantinarea, iar decizia de carantinare a unei

localităţi va ţine cont de mai multe aspecte. Documentul a fost semnat de către ea și a fost publicat în Monitorul Oficial.

Citeste si: Prefectul Capitalei a anunțat noile reguli din magazine: „Vor afișa la intrare…” Cum va fi prevenită aglomerația?

[ad_2]

Citește mai mult..