Utilaje necesare în activitatea de prelucrare a lemnului pentru piese de mobilier și construcție



Lemnul pentru piesele de mobilier din locuința ta sunt tratate cu grijă pentru ca produsele finite să fie de calitate și să aibă rezistență la trecerea timpului. Mobilierul din lemn are o durată de viață mult mai mare față de restul materialelor datorită structurii puternice, naturale și versatile.


In articol:


Pentru

piesele de mobilier cât și pentru materialele de construcții, lemnul dur, masiv poate proveni din: cedru, cireș, castan, ulm, brad, tei, mahon, frag, frasin. Acesta trebuie prelucrat și îngrijit pentru a oferi casei tale un iz de prospețime și un aspect estetic și durabil.

Utilajele și echipamentul de muncă pentru prelucrarea lemnului de mobilier și construcții

Fierăstrăul circular și retezarea lemnului

Fierăstrăul circular ajută la tăierea transversală a pieselor de lemn pentru a obține dimensiunile dorite.
Echipamentul modern, tehnologizat de retezare a lemnului este potrivit creării de mobilier cât și în domeniul construcțiilor.

Mașina de rindeluit și reducerea grosimilor

O mașină de rindeluit poate ajuta la modificarea lemnului deoarece creează o grosime optimă și consistentă pe întreaga lungime a acestuia, cât și pentru a netezi suprafața lemnului grosier. 

Înainte ca materialul să treacă prin acest proces, este recomandat să se folosească o mașină automatizată de îndreptare a lemnului, sub numele de abrict, pentru ca acesta să fie uniform pe ambele fețe.

Mașina de calibrat și șlefuit piesele de lemn și scânduri

Calibrarea și șlefuirea fețelor și colțurilor unei piese de lemn sunt etape importante pentru prelucrarea acestuia. Mașinile tehnologizate pentru atelierul de tâmplărie, facilitează forța de muncă fizică și oferă produselor finite un aspect egal și natural. 

Utilajul pentru producerea lemnului profilat

Profilarea lemnului este o etapă ce oferă clientului un surplus de izolare termică, cât și ușurința de instalare și rezistență în timp.

Materialul profilat este potrivit atât pentru design-ul interior și exterior al locuinței tale, cât și pentru piesele de mobilier.

Echipamentul de frezat lemnul pentru mobilier și construcții

Mașina modernă de frezat este utilajul prin care se pot obține suprafețele pentru mobilier, cât și colțurile acesteia la o calitate superioară, cu profiluri bine definite. Datorită opțiunilor sale versatile cât și a dotării cu masă, fie aceasta statică sau mobilă, mașina va facilita operațiile de frezare și cepuire, adică posibilitatea de a îmbina două piese de lemn.

Mașina de găurit și scobit lemnul

Cu ajutorul mașinii de găurit și scobit în lemn, piesele se vor prinde unele de celelalte facil și vor păstra un aspect natural și plăcut. Prin crearea de orificii, produsului i se pot insera accesoriile necesare pentru a crea piesa de mobilier; de exemplu: broaștele, balamalele, șinele sau mânerele.

Asamblarea pieselor de mobilier pentru design-ul interior și exterior al locuinței

În urma etapelor de prelucrare și netezire a lemnului grosier, bucățile de material trebuie asamblate. 

Astfel, pentru obținerea produsului final, scândurile vor trebui lipite pentru a rezista în timp. De asemenea, se recomandă să fie colorate prin pulverizare, turnare, vătuire sau cu pensula în funcție de produs și de particularitățile acestuia.

În continuare, pentru ca defectele să fie acoperite, se poate aplica o pastă hidroizolantă. Procesul de chituire pe bază de bitum oferă mobilierului un aspect uniform. Apoi mobila poate fi lăcuită pentru a-i oferi articolului un surplus de protecție împotriva utilizării excesive cât și a șocurilor bruște.

Utilajele menționate anterior oferă atelierului tău de tâmplărie un aspect modern și îți facilitează forța și cantitatea de muncă datorită funcțiilor automatizate pe care le au. Piesele de mobilier cât și produsele pentru construcție vor avea un aspect sănătos, natural și de calitate datorită lemnului masiv folosit, fapt ce necesită o prelucrare corectă a acestuia ca să poată rezista generații întregi.



Citește mai mult..