Doi ani de la dispariția Luizei Melencu. Mari semne de întrebare au rămas fără rezolvare până azi



Pe data de 14 aprilie 2021 s-au împlinit doi ani de la dispariția Luizei Melencu, fata de 18 ani din Dioști (județul Dolj) despre care se crede că a fost luată la ocazie, sechestrată apoi și omorâtă de „monstrul din Caracal” Gheorghe Dincă, care a ucis-o și pe Alexandra Măceșanu.


In articol:


Criminalul Gheorghe Dincă a fost adus, la sfârșitul lunii martie 2021, la audieri la Tribunalul Olt, pentru

o nouă înfățișare. Dosarul înaintează extrem de lent, iar semnele de întrebare se adâncesc.

Gheorghe Dincă a venit într-o dubă a poliției, iar din stradă mama Luizei Melencu, una dintre victimele acestuia, i-a adresat mai multe înjurături. Femeia și-a expus furia pentru faptul că el încă trăiește, iar despre fiica sa nu se știe nici dacă e moartă, dar nici dacă mai trăiește.

Citeste si: „Monstrul din Caracal”, înjurat de mama Luizei Melencu

Cum a dispărut Luiza Melencu

Luiza Melencu a dispărut într-o dimineaţă de duminică, pe data de 14 aprilie 2019. Se afla pe strada Craiovei din Caracal și aștepta o maşină de ocazie, ca să se întoarcă acasă.

Luiza s-a dus în acea zi la Caracal ca să-și cumpere o pereche de încălțări pe care îi văzuse pe un site de pe internet.

Mama Luizei era plecată la muncă în Anglia, unde lucra împreună cu sora ei la o fermă agricolă. Luiza locuia cu bunicii în satul Radomir.

Camerele de supraveghere video au surprins un autoturism identic cu cel al lui Gheorghe Dincă trecând prin zonă. Dincă a recunoscut mai târziu că ar fi ucis-o pe Luiza, deşi mărturisirea lui nu e susţinută, până la acest moment, şi de probe. 

Ultimul apel al fetei a fost la ora 11.30,

când a vorbit cu tatăl ei, aflat în Italia. Ultimele cuvinte cu care fata a terminat convorbirea au fost: “Tati, hai, hai că a oprit o maşină să mă ia! Ne auzim când ajung acasă.”

Deși dispariția ei a fost anunțată în cursul aceleiași zile, timp de 102 zile autorităţile nu au mișcat un deget să o găsească. Cazul Luizei Melencu a devenit cunoscut abia în 26 iulie 2019, când procurorul a făcut legătura cu cazul Alexandrei Măceşanu, fata care a ieşit la ocazie şi a fost sechestrată într-o casă de pe strada Craiovei

din Caracal.

Citeste si: Noi vești în dosarul de la Caracal. Gheorghe Dincă s-a aliat cu părinții fetelor dispărute

Gheorghe Dincă, principalul suspect, a fost prins 3 luni mai târziu

Dispariția Luizei Melencu a intrat în atenția autorităților abia în ziua în care a explodat cazul Alexandra Măceșanu, fata de 15 ani sechestrată, violată și ucisă de Gheorghe Dincă, care a reușit să sune la 112, dar autoritățile nu au reușit să o salveze.

Alexandra a reuşit să sune la 112, a doua zi după răpire, şi să-i alerteze pe poliţişti, anunţând că este sechestrată şi că a fost violată de un bărbat în vârstă. Poliţiştii au intrat în curtea lui Gheorghe Dincă de-abia a doua zi dimineaţa, descoperind doar rămăşiţe umane într-un incinerator improvizat în curte.

După arestarea lui Dincă, misterul dispariției Luizei Melencu s-a adâncit mai mult decât să se clarifice. Potrivit procurorilor DIICOT, Dincă a răpit-o, în 14 aprilie 2019, pe Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani, a dus-o la casa sa din Caracal, unde a ținut-o timp de trei zile imobilizată de pat, legată la ochi și a violat-o de mai multe ori.

În 24 iulie 2019, Dincă a răpit-o din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, și a dus-o la locuinţa sa din Caracal. Și cea de-a doua victimă a fost imobilizată de pat cu un lanţ, legată și violată.

El este acuzat că a sunat familia tinerei pentru a induce ideea că aceasta a plecat din România, iar când s-a întors acasă, acesta a observat că fata a reuşit să desfacă lanţul cu care era legată de pat, să îşi scoată banda adezivă de la ochi şi că ţinea în mână un telefon vechi găsit în cameră. Atunci, Dincă a lovit-o, a sugrumat-o provocând decesul, apoi i-a ars trupul.

Dincă a recunoscut că le-a ucis pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu

Rechizitoriul DIICOT, bazat pe mărturiile lui Dincă, spune că Luiza Melencu ar fi fost omorâtă în bătaie. A fost răpită pe 14 aprilie, la 11.30 dimineața și sechestrată până pe 17 aprilie, când ar fi fost omorâtă de Dincă.

Între timp, fata a fost legată, violată de mai multe ori, inclusiv o dată de un vecin al criminalului, Ştefan Risipiţeanu. Luiza ar fi fost ucisă de lovituri în cap și în piept, legată fiind de pat, apoi arsă, probabil în aceeași zi.

Nu este clar ce anume l-a făcut pe Dincă s-o ucidă, după ce o ținea de patru zile în curtea lui, iar singurul care pare că știa era Risipițeanu, care a surprins momentul în care fata a fost adusă cu mașina în casa lui Dincă, la o oră după ce a fost răpită.

Datele rechizitoriului trimis în instanță lasă mari semne de întrebare în privința Luizei Melencu. Părinții fetei dispărute pe 14 aprilie 2019 nu cred că ea a murit și acuză procurorii că nu au dovezi certe că fiica lor a fost asasinată.

Ultimele imagini cu Luiza Melencu în viață

Luiza Melencu a fost surprinsă de camerele de supraveghere stradală mergând spre locul de unde a făcut autostopul.

Potrivit imaginilor, ea era îmbrăcată cu o geacă, blugi albaștri și avea adidași albi în picioare. Fata avea pe umăr un rucsac și a fost surprinsă de camera video în timp ce vorbea la telefon.

Ce pedeapsă a primit Gheorghe Dincă

Deși au trecut aproape doi ani de la prinderea lui Gheorghe Dincă, acesta nu și-a primit încă pedeapsa.Dincă a recunoscut, cu ceva timp în urmă, cine le-a ucis pe cele două fete, apoi s-a răzgândit și a spus că ele trăiesc.

Este de așteptat să mai dureze până la ultimul termen al procesului când se va da verdictul pedepsei sale, iar Gheorghe Dincă se va mai prezenta de câteva ori la tribunal înainte ca judecătorii să ajungă la o decizie finală.

Cauza este judecată pe fond la Tribunalul Olt, cererea de strămutare formulată de părinţii Alexandrei Măceşanu fiind respinsă definitiv de Curtea de Apel Craiova.

Gheorghe Dincă este acuzat că le-a ucis pe cele două fete- Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu- în locuinţa sa din Caracal şi a fost trimis în judecată, de către procurorii DIICOT, pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat şi profanarea de cadavre. Complicele său Ştefan Risipiţeanu este arestat pentru infracţiunea de viol.

Ancheta în cazul fetelor dispărute de la Caracal continuă. Dacă în privința Alexandrei Măceșanu există confirmarea că aceasta ar fi fost omorâtă, având în vedere că rezultatele de la INML arată că ADN-ul găsit în oasele și dinții din butoi este al ei, despre Luiza Melencu nu se știe absolut nimic nici până azi.



Citește mai mult..