Pariciparea miniștrilor USR PLUS la ședință, pas important pentru deblocarea situației. Ce spune premierul despre o demisie

[ad_1]

Premierul Florin Cîțu le-a mulțumit joi, după ședința de guvern, miniștrilor din USR PLUS pentru că au venit la ședința de guvern. Acesta a comentat și conflictul recent dintre partenerii de guvernare. „Eu văd că Coaliția funcționează. Le-am mulțumit colegilor că au avut tăria să treacă peste supărări”, a declarat Cîțu. Întrebat dacă ar fi dispus să demisioneze, premierul a declarat „Guvernarea continuă”.

„În ședința de guvern de astăzi le-am mulțumit colegilor că au găsit tăria să treacă peste supărările de ieri. Au făcut un pas important pentru a debloca situația. Au înțeles că după ce au spus că nu vin la ședință e mai important să avem grijă de problemele României. Suntem aici pentru români”, a declarat Florin Cîțu.

Acesta a explicat cum a luat decizia să îl demită pe Vlad Voiculescu și a precizat că ordinul publicat de Ministerul Sănătății care a dus la acestă decizie a fost emis fără avizul CNSU, unde premierul este președintele comitetului. Cîțu spune că la ședința Coaliției din această săptămână, toți liderii politici au fost de acord că premierul are decizia de a demite un ministru și ar fi spus că nu vor contesta acest atribut.

„Mă surprinde puțin abordarea. În ședința de luni de Coaliție a fost foarte clar din punctul meu de vedere. S-au discutat atribuțiile constituționale ale premierului. Aceste sunt de a revoca, atunci când decide, un ministru. Nu am făcut decât să îmi exercit atribuțiile constituționale. Toți au fost de acord că acestea sunt atribuțiile și nu vor contesta niciodată atribuțiile premierului”, a delcarat prim-ministrul.

Florin Cîțu spune că guvernarea continuă și că „coaliția funcționează”. Aceasta a mai spus că vorbește „foarte des” cu președintele Klaus Iohannis și a evitat un răspuns clar, întrebat dacă ia în calcul o demisie în condințiile în care USR PLUS va insista cu această solicitare.

„Guvernarea continuă. Vin de la o ședință la care au participat toți membri cabinetului. Facem lucruri importante pentru români. Avem de guvernat o situație dificilă și o campanie de vaccinare de succes. În ședințele de guvern nu există certuri sau dispute. Suntem acolo pentru a aproba acte normative pentru români. Discut foarte des cu Klaus Iohannis. Discuțiile sunt discuțiile noastre”, a mai declarat Cîțu.

Prim-ministrul spune că ședința de Coaliție în care ar putea fi discutate tensiunile dintre el și USR PLUS va avea loc luni: „ședințele coaliției sunt lunea, rămân lunea.”

Citește și Război între USR și PLUS, după blocajul din Coaliție. Miniștrii USR nu au vrut să plece din Guvern

Editor : R.K.

[ad_2]

Citește mai mult..