„Puţină lume poate să povestească despre aşa ceva”



Doi codalbi care au căzut în Dunăre, pe raza judeţului Mehedinţi, au fost salvaţi de doi caiacişti. Imaginile cu operațiunea de salvare au devenit virale pe Facebook.

Cei doi codalbi, specie protejată la nivel internaţional, sunt filmaţi iniţial plutind pe Dunăre, iar ulterior se lasă ajutaţi de caiacişti să ajungă la mal -, imaginile fiind cu atât mai spectaculoase cu cât camera este foarte aproape de cele două păsări răpitoare.

În mesajul făcut public pe reţeaua socială, pe contul Endurance Missions by Kayakcrazyric, Richard J. Varga şi Klaudia Kis au povestit cum au încercat să ajute cele două păsări.

„Trebuia să fim atenţi. Sunt prădători cu gheare foarte mari. Dacă ne zgâriau în timpul încercării de a-i salva, aveam nevoie la rândul nostru de ajutor. Caiacul are zgârieturi adânci”, se menţionează în postare.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În opinia singurului operator economic din oraşul Sulina care închiriază caiace, Călin Ene, acţiunea de salvare a celor două păsări este reprezentativă pentru caiacişti.

„Puţină lume poate să povestească despre aşa ceva. Din punctul meu de vedere, au salvat două păsări dintr-o situaţie care avea 70-80% şanse să fie fatală acestora. Asta spune multe despre ce fel de oameni sunt caiaciştii şi mai ales cei aventurieri”, a declarat pentru Agerpres Călin Ene.

Specie rară, codalbul este o pasăre răpitoare protejată la nivel internaţional, iar în România se găseşte în Delta Dunării şi în zona Dunării.

Richard J. Varga şi Klaudia Kis padelează pe Dunăre de la vărsarea în Marea Neagră până la izvoare, 2.850 de kilometri, în scop caritabil. Astfel, Richard J. Varga susţine fundaţia Bator Tabor care-i sprijină pe copiii bolnavi de cancer, iar Klaudia Kis padelează pentru asociaţia de protecţie a mediului Pet Kupa.

Editor : A.P.



Citește mai mult..