Se naște o nouă forță în handbalul românesc! Un campion mondial o va pregăti pe Dunărea Brăila din sezonul următor

[ad_1]

  • Liga 2: ASU Poli Timișoara – Rapid, joi, 16:30, Digi Sport 1

  • Supercupa României: CFR Cluj – FCSB, joi, 19:00, Digi Sport 1

Dunărea Brăila a ratat prezența în semifinalele EHF European League, în urma dublei înfrângeri din sfertul de finală 100% românesc, cu Minaur Baia Mare, însă a dat lovitura pe piața transferurilor. Din vară, echipa dunăreană va fi pregătită de Morten Soubak, care îl va înlocui pe croatul Neven Hrupac, care şi-a dat acordul să o antreneze pe Podravka Koprivnica. Danezul a semnat pe două sezoane.

  • Morten Soubak a fost desemnat de catre Federatia Internationala de Handbal, in anii 2012, 2013 si 2015 al doilea cel mai bun antrenor din lume, iar in 2014 a primit din partea Comitetului Olimpic din Brazilia, distinctia de cel mai bun antrenor.

Campion mondial cu naționala Braziliei în 2013, Morten Soubak o va pregăti din sezonul viitor pe Dunărea Brăila

În primul rând, sunt onorat că Brăila s-a gândit la mine și mi-a dat încrederea de a face parte dintr-un proiect foarte interesant cu jucători foarte talentați.

Sunt încântat să încep să lucrez pentru Brăila participând la una dintre cele mai puternice ligi din lume și luptându-mă din greu, sper că putem aduce rezultate excelente Brăilei. Ne dorim rezultate si am încredere ca vom obține„, a declarat antrenorul Morten Soubak, potrivit paginii oficiale de Facebook a Dunării Brăila.

Morten Soubak, care a mai câştigat şi medalia de aur cu echipa Braziliei la Jocurile Panamericane din 2011, pregătea din 2017 echipa angoleză Primeiro de Agosto, cu care a câştigat, între altele, Liga Campionilor Africii, Cupa Cupelor Africii, Supercupa Africii, IHF Women’s Super Globe, antrenând în paralel şi echipa naţională a Angolei.

  • Morten Soubak a câştigat Trofeul Carpaţi în 2019 cu echipa Angolei, competiţia având loc chiar la Brăila.

Ne bucurăm că am reușit să aducem la Brăila un antrenor de o asemenea valoare. Morten Soubak este unul dintre cei mai titrați antrenori din lume și vine la Brăila cu gânduri mărețe, atât în campionat, cât și în cupele europene. Ne dorim ca din sezonul următor să ducem Brăila mai sus în clasament și să ne depășim din nou obiectivele„, a declarat președintele HC Dunărea Brăila”, George Caranica.

Etichete: dunarea braila , antrenor dunarea braila , morten soubak

[ad_2]

Citește mai mult..