Semenya nu renunță la visul de a concura la JO! Luptă pentru un loc în singura probă feminină la care poate lua startul

[ad_1]

  • Liga 2: ASU Poli Timișoara – Rapid, joi, 16:30, Digi Sport 1

  • Supercupa României: CFR Cluj – FCSB, joi, 19:00, Digi Sport 1

Sud-africana a contestat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului interdicția stabilită de World Athletics. În așteptarea deciziei, Caster Semenya nu stă cu mâinile în sân și vânează un loc la Jocurile Olimpice în proba de 5.000 m. În acest sens, atleta va concura la Campionatele Naționale din Africa de Sud pentru a obține timpul necesar care să-i permită calificarea pentru Tokyo.

Galerie Foto

Caster Semenya luptă pentru un loc în proba de 5.000 m la Jocurile Olimpice de la Tokyo 

Recordul personal al lui Caster Semenya la 5.000 m este de 16 minute și 14 secunde, în timp ce baremul pentru Jocurile Olimpice este de 15 minute și 10 secunde, potrivit AS. Astfel, atleta va fi nevoită să-și depășească limitele pentru a-și îndeplini visul de a merge la Tokyo.

În 2019, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a validat regula dată de World Athletics, conform căreia femeile cu un nivel ridicat de testosteron trebuie să îl reducă prin medicamentaţie sau intervenţii chirurgicale dacă doresc să concureze pe distanţe de la 400 m la o milă sau să aleagă alte distanţe. Pe 19 februarie, Semenya a decis să se adreseze CEDO de la Strasbourg.

  • Caster Semenya este dublă campioană olimpică la 800 m

Lupta permanentă a lui Semenya pentru demnitate, egalitate şi drepturile fundamentale ale femeilor în sport a făcut un pas crucial odată cu depunerea unei petiţii la CEDO„, au afirmat avocaţii lui Caster Semenya într-un comunicat.

Etichete: caster semenya , jocurile olimpice tokyo , caster semenya 5.000 m , caster semenya testosteron

[ad_2]

Citește mai mult..