46 de persoane, printre care minori și o gravidă, au primit din greşeală un vaccin anti-Covid în loc de cel antigripal, în BraziliaAproape 50 de persoane, inclusiv 28 de minori şi o femeie însărcinată, au primit din greșeală un vaccin anti-Covid, în loc de cel antigripal. Incidentul a avut loc într-un oraș din sud-estul Braziliei. 

Greşeala s-a produs miercuri la Itirapińa, un municipiu din statul Sao Paulo, după trimiterea unui lot de vaccinuri anti-COVID-19 în locul unui lot de vaccin antigripal. Cei 28 de minori şi 18 adulţi, între care şi o femeie însărcinată, care au fost vaccinaţi din greşeală, vor fi monitorizaţi de o echipă medicală timp de 14 zile, scrie Agerpres.

Potrivit experţilor consultaţi, greşeala „nu reprezintă un pericol pentru sănătatea celor implicaţi”, însă au fost luate măsuri de securitate pentru aceste persoane.

Până la această dată, nu au fost realizate teste suficiente pentru a determina efectele vaccinurilor anti-COVID-19 asupra minorilor şi gravidelor.

Lipsa celor 46 de doze de vaccin anti-COVID-19 a fost descoperită în timpul controalelor realizate zilnic de autorităţile sanitare ale municipiului.

După depistarea greşelii, Departamentul de sănătate din Itirapina a căutat familiile celor 46 de persoane vaccinate pentru a le informa în legătură cu eroarea comisă.

Brazilia a început luni campania de vaccinare din toamna australă împotriva gripei, pentru a contracara în rândul populaţiei complicaţiile legate de această boală şi pentru a ajuta sistemul sanitar naţional, care este deja copleşit de cazurile de COVID-19. 

Editor : A.P.Citește mai mult..