Cine are voie să circule pe străzi în Noaptea de Înviere. Anunțul a fost făcut

[ad_1]

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a transmis un mesaj important pentru români referitor la circulația persoanelor pe stradă în Noaptea Învierii. Cine are voie să circule și cine nu.


In articol:


Astfel, ministrul de Interne a declarat faptul că în noaptea de Înviere este permisă circulația între orele 22.00

și 05.00 doar pentru persoanele care merg la slujbele religioase, iar cei care nu vor merge la biserică sunt rugați să rămână în casă.

Când se închid magazinele în Săptămâna Mare

„Circulația în timpul nopții este permisă în noaptea de 1 spre 2 mai, între orele 22.00 și 05.00, magazinele vor rămâne deschise până la 20.00 și în Vinerea Mare.

Citeste si: Florin Cîțu: „Am avut un val trei care nu a fost la fel de dur.”

Guvernul a prelungit programul magazinelor până la ora 20:00 în localitățile unde rata de incidență nu ar fi permis ca acestea să fie deschise după ora 18:00,
însă doar pentru zilele de vineri 23 aprilie și în Vinerea Mare, pe 30 aprilie.

„Prin excepţie de la prevederile alin. (3) şi (4), în zilele de 23 aprilie și 30 aprilie 2021, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5,00-20,00. În intervalul orar 20,00-5,00, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.”,

se arată în anexa Hotărârii de Guvern.

Sunt convins că în noaptea de Înviere, milioanele de credincioși vor da dovadă de echilibru și simț civic crescut, comportamentul fiecăruia fiind decisiv în lupta contra pandemiei.”, a mai declarat ministrul de Interne.

Citeste si: Surse: Premierul a revocat ordinul privind schimbarea regulilor de carantină

Persoanele vor putea circula în noaptea dinspre 1 spre 2 mai

” În noaptea de 1 spre 2 mai circulația persoanelor e permisă doar pentru participanții la slujbele religioase. Subliniez asta pentru a-i ruga pe toți cetățenii care nu participă la slujbă să rămână acasă. Chiar nu vor avea ce alte activități  să desfășoare alta decât participarea la slujba religioasă.”, a transmis Lucian Bode.

”Stațiunile de pe litoral și cele montane vor fi deschise cu respectarea tuturor regulilor, cu maxim 70% capacitate de cazare”, a spus Lucian Bode, vineri, într-o conferință de presă.

Circulația persoanelor va fi permisă și în noaptea de 8 spre 9 mai

De asemenea, în toate localităţile se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 8 mai-9 mai 2021, în intervalul orar 20,00-5,00 pentru deplasarea şi participarea la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.

[ad_2]

Citește mai mult..