Extremiştii de dreapta din SUA au stabilit legături cu extremiștii din EuropaExtremişti de dreapta şi rasişti americani au stabilit legături cu activişti străini care împărtăşesc aceleaşi opinii şi au călătorit peste hotare pentru a se întâlni cu ei, a declarat directorul FBI, Christopher Wray, într-o audiere în Congresul SUA, a relatat joi Reuters, potrivit Agerpres.

Christopher Wray a afirmat în faţa membrilor comitetului de informaţii al Camerei Reprezentanţilor că FBI îi consideră pe militanţii de extremă dreapta din SUA drept extremiştii interni cu cele mai ample legături internaţionale şi că aceştia au stabilit relaţii pe social media în afara ţării.

Şeful FBI a menţionat că unii extremişti de dreapta americani s-au deplasat în Europa pentru a se întâlni şi posibil a se antrena cu activişti europeni.

Afirmaţiile lui Christopher Wray sunt concordante cu concluziile unui raport intern al comunităţii de informaţii din SUA. Potrivit Reuters, raportul respectiv indică faptul că americani au călătorit în Ucraina pentru a lupta cu forţele pro-ruse împotriva guvernului ales al ţării.

Wray nu a precizat la ce rasişti s-a referit, dar raportul respectiv menţiona că adepţi ai supremaţiei albilor din SUA sunt „personajele cu cele mai persistente şi îngrijorătoare conexiuni transnaţionale”.

Șeful CIA: „Trebuie să luăm foarte în serios această consolidare”

Pe de altă parte, reprezentanţi ai comunităţii de informaţii au transmis comitetului de informaţii al Camerei Reprezentanţilor că privesc actuala mobilizare militară rusă în apropierea Ucrainei ca pe o „demonstraţie de forţă”.

Directorii Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) şi Agenţiei de Informaţii privind Apărarea (DIA) le-au transmis congresmenilor că agenţiile americane monitorizează mişcările ruse.

„Noi toţi trebuie să luăm foarte în serios această consolidare”, a subliniat directorul CIA, William Burns.

Editor : B.P.Citește mai mult..