(P) Doar greii Generației de Aur au avut sezoane de debut în Serie A mai bune decât Răzvan Marin

[ad_1]

  • Liga 1: UTA Arad – Viitorul, vineri, 17:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: Astra – Dinamo, vineri, 20:30, Digi Sport 1

Jucătorii români se impun tot mai greu în campionatele de top ale Europei, iar una dintre cauzele principale este adaptarea dificilă la noile rigori. În aceste condiții, rar vorbim despre sezoane de debut relevante pentru ai noștri, dar cifrele lui Răzvan Marin la Cagliari reprezintă excepția de la această regulă. Fostul mijlocaș al Viitorului a intrat pe teren în toate meciurile sarzilor din această stagiune și s-a luat la trântă cu istoria. Iar Marin e pe cale să câștige! Pariază aici pe Cagliari – Parma, derby-ul românilor din Serie A.

I-a întrecut pe Chivu, Lobonț și Dan Petrescu

Răzvan Marin a fost utilizat de antrenorii lui Cagliari în toate cele 30 de etape ale acestui sezon, aproape de fiecare dată din primul minut. În turul cu Parma a jucat doar 13 minute, iar în urmă cu două etape, în înfrângerea cu Verona, doar 18. În rest, Marin a fost om de bază la sarzi, iar asta l-a ajutat să adune 2391 de minute pe teren. O cifră imensă, care le-a depășit pe cele din sezoanele de debut ale lui Cristi Chivu la AS Roma, Bogdan Lobonț la Fiorentina și Dan Petrescu la Foggia.

Răducioiu, următoarea bornă. Sabău, ținta supremă

Răzvan Marin și Cagliari mai au însă 8 meciuri până la finalul campionatului, iar dacă românul apare în primul 11 cu aceeași frecvență și e ținut des pe teren până la final, atunci poate intra în istorie. Cu 90 de minute în fața Parmei, sâmbătă, Marin se apropie la doar câteva minute de debutul lui Florin Răducioiu la Bari, iar miercuri, la Udinese, l-ar depăși pe fostul atacant, dar și pe Gică Popescu, rămas cu 2520 de minute pentru Lecce în sezonul 2001-2002.

La rând ar veni apoi ultimii doi giganți ai Generației de Aur cu cifre bombă la debutul în Italia: Gică Hagi și Ioan Ovidiu Sabău, ambii aduși în Serie A de Brescia, în 1992. Regele a prins 31 de meciuri și 2669 de minute în acel prim sezon, iar Neluțu Sabău a setat un record de constanță: 32 de meciuri și 2750 de minute. Foarte multe, dar nu atât de multe încât să nu poată pica, dacă Marin nu se accidentează și e păstrat mult pe teren în aceste ultime 8 jocuri ale lui Cagliari. Vezi aici ce Speciale ai pe Serie A în acest weekend!

Cagliari și Parma se pot trage reciproc spre Serie B

Răzvan Marin e anunțat titular și cu Parma, acolo unde sperăm să-i vedem din primul minut echipați pe Dennis Man și pe Valentin Mihăilă. Cei doi parmegiani nu mai pot spera la cifrele celor enumerați mai sus, aceștia ajungând prea târziu în Serie A. Cu toții sperăm că vor rămâne la acest nivel și sezonul următor, dar evidența ne-ar contrazice mai degrabă. Cagliari și Parma ocupă primele două locuri de sub linia retrogradării și au 5, respectiv 7 puncte până la Torino, ocupanta ultimului loc de salvare, 17.

Ca să se salveze ambele, ar trebui ca pe lângă Torino, încă una dintre Benevento și Fiorentina, echipe cu 30 de puncte, să pice sub linie, ceea ce pare deja prea mult, mai ales la fotbalul arătat de Cagliari și de Parma. Un egal între ele ar cam bate însă în cuie retrogradarea ambelor, mai ales dacă Torino ia puncte cu Roma și menține diferența. Echipele celor 3 români s-ar mai bate cu matematica și cu timpul, dar minuni vedem în fiecare zi și trebuie să spere până la capăt.

Intră pe SuperSocial și copiază biletele celor mai buni pariori!

Intră în universul SuperSocial și bucură-te de noua dimensiune a experienței Superbet! După ce îți instalezi aplicația de pariuri sportive, setează-ți și profilul pe SuperSocial, rețeaua de socializare a celor care iubesc pariurile sportive. Poți vedea cine sunt cei mai experimentați, cine sunt cei mai inspirați, poți vedea și plasa și tu biletele lor, poți distribui și biletele tale, îți poți face noi prieteni și te poți afirma în cea mai tânără comunitate de pariori din România! Mai mult, îi poți întâlni pe ambasadorii Superbet, Ilie Dumitrescu și Gică Craioveanu, dar poți descoperi și persoane necunoscute, ca tine, dar care te pot inspira maxim prin biletele plasate și modul original în care le gândesc!

#PariemPeBine     #ÎmpreunăSuntemSuper

Etichete: advertorial , superbet

[ad_2]

Citește mai mult..