Premierul mi-a comunicat că va analiza aceste informații

[ad_1]

Vicepremierul Dan Barna afirmă că premierul Florin Cîțu a fost informat încă de joi despre problema posibilelor inadvertențe privind modul de raportare a deceselor din cauza COVID. Florin Cîțu a declarat vineri că Dan Barna, care coordonează Ministerul Sănătății, nu a prezentat în nicio ședință de Guvern vreo notă de informare cu privire la aceste aspecte și i-a cerut să prezinte „ce soluții a dispus”.

Dan Barna a afirmat vineri că a aflat de problema raportării deceselor COVID cu o zi înainte și că i-a cerut unui secretar de stat din Ministerul Sănătății să-i trimită o informare premierului Florin Cîțu. Ulterior, în ședința de guvern, Barna susține că a discutat subiectul cu premierul Cîțu, care ar fi răspuns că „va analiza aceste informații”.

„Am fost informat ieri, 15 aprilie, de echipa de la Ministerul Sănătății că verifică posibile inadvertențe în modul de raportare a persoanelor decedate de COVID-19 în cele două baze de date folosite de autorități.

Am solicitat imediat secretarulului de stat să facă o notă de informare premierului Florin Cîțu, cu stadiul situației, pentru a putea decide măsurile pe care le va considera necesare în calitate de ministru interimar al Sănătății.

Nota a fost transmisă conform nr. de înregistrare la cabinetul premierului ieri, 15 aprilie, la ora 11:05.

Ulterior, în cadrul ședinței de Guvern de ieri i-am transmis premierului ca am fost informat că este o situație în analiză la Ministerul Sănătății legată de metodologia privind înregistrarea deceselor de COVID-19 și că am cerut să-i fie trimisă și că a primit o notă pe acest subiect.

Premierul, ca ministru interimar al Sănătății, mi-a comunicat că va analiza aceste informații”, a scris Dan barna vineri pe Facebook.

Cîțu: „În nicio ședință de guvern nu au fost note de informare”

Premierul Florin Cîțu i-a cerut vineri lui Dan Barna, în calitate de coordonator al Ministerului Sănătății, să spună dacă știa despre faptul că ar exista diferențe între cifrele raportate și cele reale în ceea ce privește numărul deceselor cauzate de Covid-19.

„Îi cer public lui Dan Barna, care e coordonatorul Ministerului Sănătății, să spună dacă avea cunoștință de aceste acuzații și cu ce soluții a venit. Dacă avea cunoștință de aceste acuzații și nu le-a prezentat public, ce soluții a dispus. Îi cer să le prezinte în ședința de guvern.

Coordonatorul Ministerului Sănătății e Dan Barna, în nicio ședință de guvern nu au fost note de informare. În nicio ședință nu a fost prezentată nicio notă de informare, aș fi luat măsuri. De fiecare dată mă consult cu toți miniștrii. Au fost miniștri care au adus note de informare cu situații dificile, de fiecare dată ne-am consultat când au prezentat probleme în ședința de Guvern”, a declarat vineri Florin Cîțu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.

[ad_2]

Citește mai mult..