VIDEO-Marea Neagră, culoare albastru turcoaz ca în insulele Seychelles

[ad_1]

De la nord la sud, Marea Neagră și-a schimbat culoarea într-un albastru turcoaz, ce se aseamănă cu apele din insulele exotice precum Seychelles.


In articol:


Frumusețea limpede a mării noastre- care din neagră s-a făcut turcoaz- poate concura detașat cu apele străvezii din insulele exotice. Este mai curată și mai azurie ca nicicând, iar spectacolul de culori i-a surprins pe acesti turiști care au făcut o escapadă pe plajă.

„Este un albastru superb, mult mai deschisa decat de obicei si straluceste.
Suntem de la Calarasi. Am venit s-o luam de la facultate pe cea mare si sa vizitam si marea”, spun turiștii.

Din „neagră”, marea noastră s-a făcut albastru turcoaz, ca în Seychelles

Peisajul din stațiunea Mamaia, asemănător cu cel al coastelor grecești, s-a conturat în urmă cu o săptămână.

„Cu ocazia exploziei unor alge cocolitofore. Au o culoare foarte frumoasa. Explodeaza atunci cand temperaturile sunt favorabile, le place o apa mai rece. De cativa ani buni, apa are episoade azurii”, explică Adrian Bîlbă, biolog marin.

Totodată, specialiștii spun că apa este mai curată pentru că debitul Dunării la vărsare în Marea Neagră a fost mai scăzut și- automat- fluviul n-a mai adus așa multe sedimente ca altădată.

Marea Neagră, albastru turcoaz, turiștii- încântați

„E frumoasa, o culoare mai bleu, mai deschisa”, spune un turist.

„Pe plaja briza adie usor si se resimt cele 12 grade celsius, maxima poate ajunge si pana la 16 grade celsius, iar plajele sunt gata sa fie luate la pas de turisti”, relatează corespondentul Kanal D la Constanța.

Potrivit biologilor marini, marea va rămâne azurie în nordul litoralului nostru și în săptămânile ce urmează și își va recăpăta culoarea închisă abia când apa se va încălzi.

 

[ad_2]

Citește mai mult..