Aventura unui șofer care a aflat pe traseu că îi dispare drumul spre casă. Un „element ciudat” a apărut pe centura Timișoara Sud

[ad_1]

Un șofer care mergea de la Timișoara spre Urseni a aflat că drumul său spre casă nu va mai exista. Situația este o consecință a faptului că prin avizele emise pentru centura Timișoara Sud, un drum de acces urban va fi blocat definitiv de centura de zece metri lățime, fără separare de sens.

Cazul este semnalat de Asociația Pro Infrastructura, care remarcă „o premieră în proiectele de infrastructură, concept de secolul XIX”.

„De-a lungul anilor s-a întâmplat ca autostrăzile sau centurile rutiere construite de CNAIR să taie în două unele drumuri agricole, despărțind recolta de agricultori. Dar prin avizele emise în februarie 2020 la centura Timișoara Sud avem o premieră: întreruperea definitivă a unui drum de acces urban, barat, culmea, cu o centură de 10 metri lățime fără separare de sens, concept de secolul 19”, spune asociația.

Cel care s-a confruntat cu această situație este un șofer care mergea din Timișoara spre Urseni, și care a observat la intersecția cu viitoarea centură construcția unui element ciudat la marginea intersecției: nu se potrivea nicicum cu o configurație de sens giratoriu.

„Omul a întrebat în dreapta și-n stânga și așa a aflat că… drumul lui spre casă nu va mai exista. Deși avizul primarului are mai mult de un an, cetățenii află abia în aceste zile că drumul lor va fi barat de centură.

Deplasarea Urseni-Timișoara dus-întors va fi cu 3,6 km mai lungă și se va face pe rute diferite la dus și la întors”, arată asociația.

Potrivit sursei citate, acesta nu este un caz izolat, ci doar „remarcabil ca premieră și prin absurdul situației”.

Totodată, asociatia atrage atenția asupra necesității ca oamenii să fie informați cu privire la proiectele derulate de primării și consilii județene, context în care solicită ca toți cei interesați să poată vedea planșele generale privind traseul și principalele puncte de interes: noduri, pasaje, parcări.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : G.M.

[ad_2]

Citește mai mult..