LIVE VIDEO Funeraliile prințului Philip se desfășoară la castelul WindsorFuneraliile prinţului Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care a murit la 9 aprilie la vârsta de 99 de ani, au început, sâmbătă, la castelul Windsor. Tot ceremonialul este gândit chiar de către Philip, iar regina Elisabeta s-a asigurat că Operațiunea Forth Bridge, numele de cod pentru funeralii, va respecta întocmai dorința ducelui.

Urmăriți AICI imagini LIVE de la funeralii, transmise pe canalul de YouTube al familiei regale.

Citiți și: Programul funeraliilor Prinţului Philip

Doar 30 de persoane sunt prezente la înmormântare.

Sicriul a fost scos din locul unde a stat timp de 8 zile și a fost plasat pe un Land Rover, special modificat pentru acest moment.

Slujba religioasă are loc la Capela Saint George. Cei patru copii ai cuplului regal și nepoții acestuia au mers pe jos în spatele sicriului. Sicriul, purtat de militari din Marina Regală, a fost întâmpinat în faţa intrării vestice a Capelei Saint George de diaconul de Windsor şi de arhiepiscopul de Canterbury.

Şapca militară şi sabia de ofiţer al Marinei Regale care i-au aparţinut prinţului Philip au fost depuse pe sicriu înainte de începerea slujbei, iar insigna sa de Alteţă Regală este depusă în altarul capelei.

După încheierea slujbei religioase, la care vor asista regina Elisabeta a II-a şi membri ai familiei regale, sicriul va fi depus în Cavoul Regal amenajat în interiorul Capelei St. George.

La sfârşitul ceremoniei, sicriul va fi coborât în cavoul regal, unde va rămâne până la decesul reginei. La cererea lui Philip, care şi-a slujit ţara în Royal Navy în cel de-al Doilea Război Mondial, sirenele marinei vor răsuna cu apelul „Action Stations” care îi cheamă pe marinari la post. Arhiepiscopul de Canterbury va pronunţa rugăciunea de binecuvântare înainte de intonarea imnului naţional.

Editor : Luana PavalucaCitește mai mult..