România a trimis 132.000 de doze de AstraZeneca pentru Republica MoldovaGuvernul României a acordat Republicii Moldova, cu titlu gratuit, 132.000 doze de vaccin AstraZeneca. Respectivele doze, aflate în rezerva Ministerului Sănătății, au fost trimise Agenţiei Naționale pentru Sănătate Publică din Republica Moldova, în vederea gestionării pandemiei împotriva COVID-19, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Dozele au fost achiziţionate de Ministerul Sănătăţii (MS) din România şi livrate de către compania AstraZeneca prin Acordurile-cadru încheiate de către MS cu Comisia Europeană.

„În scopul oferirii sprijinului Republicii Moldova de combatere a răspândirii noului coronavirus, au mai fost executate 2 misiuni de transport vaccinuri, totalizând un număr de 72.000 doze, în data de 27 februarie respectiv, 27 martie 2021”, a mai precizat DSU.

Ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova, reprezentat de echipamente medicale și vaccinuri împotriva COVID-19, este parte a pachetului de sprijin anunțat de președintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei sale la Chişinău din decembrie 2020.

Ajutorul anunţat de Klaus Iohannis prevedea acordarea, pentru Republica Moldova, a 200.000 de doze de vaccin anti-COVID.

Editor : M.L.Citește mai mult..