Rusia trimite 15 nave militare în Marea Neagră pentru manevre militare

[ad_1]

Rusia a trimis 15 nave de război în Marea Neagră pentru manevre militare. Navele au trecut sâmbătă prin strâmtoarea Kerci din peninsula Crimeea, informează Agerpres.

Ministerul rus al Apărării a anunţat că anumite zone maritime din Crimeea vor fi închise mai multe luni din cauza manevrelor. Cu toate acestea, transportul maritim în strâmtoare nu este afectat, a declarat ministerul.

Zilele trecute, Rusia a decis transferarea a 15 nave de luptă din Marea Caspică în Marea Neagră.

Deplasarea acestor nave – printre care trei canoniere şi opt nave rapide de desant – face parte, conform Moscovei, din procedura „de rutină” de trecere în revistă a capacităţilor forţelor armate ruse la încheierea sezonului de iarnă. Transferul navelor s-a făcut pe canalul Volga – Don, care face legătura între Marea Caspică și Marea Neagră, prin Marea Azov.

Concomitent, SUA au renunţat să desfăşoare în Marea Neagră două nave militare, în contextul recentelor tensiuni din estul Ucrainei. 

Uniunea Europeană, NATO şi Ucraina au criticat acţiunile Rusiei care duc la escaladarea conflictului în estul Ucrainei după desfăşurarea de trupe ruseşti în apropierea frontierei ucraineane.

În schimb, comandantul forţelor militare ale Ucrainei, Serghei Naiev, a indicat că nu se aşteaptă la un nou război.

„Nu vedem nicio pregătire de atac acolo”, a declarat el vineri noapte pentru televiziunea ucraineană. „În limbaj militar, vorbim despre o demonstraţie de forţă”, a adăugat şeful armatei ucrainene referitor la manevrele militare ruseşti din zonă.a ru

Editor : M.L.

[ad_2]

Citește mai mult..