Serviciul rus de securitate FSB a reţinut pentru câteva ore un diplomat ucrainean

[ad_1]

Serviciul rus de securitate FSB a reţinut pentru câteva ore un diplomat ucrainean la Sankt Petersburg, a anunţat sâmbătă Ministerul de Externe al Ucrainei. Acesta este cel mai recent episod survenit pe fondul creşterii tensiunilor dintre cele două ţări, informează Agerpres.

Conform agenţiei de presă Interfax, FSB l-a reţinut pe diplomatul Oleksandr Sosoniuk când acesta încerca să obţină informaţii clasificate din baze de date ale forţelor de ordine ruse în timpul unei întâlniri cu un cetăţean rus.

„Această activitate este incompatibilă cu statutul de angajat diplomatic şi ostilă Federaţiei Ruse. Diplomatul străin va fi tratat în conformitate cu dreptul internaţional”, a declarat FSB.

Potrivit Ministerului de Externe ucrainean, Sosoniuk a fost reţinut pentru câteva ore, dar acum se află din nou la consulatul ucrainean din Sankt Petersburg.

„Partea ucraineană va decide în curând cum să răspundă la această provocare, ţinând cont de practica actuală”, a declarat Ministerul de Externe de la Kiev despre reţinerea lui Sosoniuk.

Tensiunile dintre Moscova şi Kiev au crescut pe fondul mobilizării de trupe ruse de-a lungul frontierei şi ciocnirilor din estul Ucrainei între armată şi separatiştii pro-Moscova.

Editor : M.L.

[ad_2]

Citește mai mult..