Vești bune pentru români. 139.200 doze de vaccin AstraZeneca ajung duminică în ţară

[ad_1]

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat că sosesc noi doze de vaccin. Mai exact 139.200 doze de ser AstraZeneca ajung în România, mâine 18 aprilie 2021.


In articol:


Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a transmis că o nouă tranşă de vaccin Vaxzevria (AstraZeneca)soseşte duminică în ţară.

Citeste si: VIDEO- Cine vrea să se vaccineze cu AstraZeneca o poate face fără programare

Ce au transmis autoritățile


„O nouă tranşă de vaccin Vaxzevria (AstraZeneca) soseşte mâine în ţară 139.200 doze de vaccin Vaxzevria vor ajunge mâine, 18 aprilie a.c., la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră”, a transmis, sâmbătă, CNCAV.

Citeste si: Românii se pot vaccina cu serul AstraZeneca fără programare

Vaccinarea anti coronavirus.[Sursa foto: PixaBay]

Dozele de ser vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în
centrele regionale existente la nivel naţional.

Citeste si: Cei care s-au vaccinat cu prima doză a vaccinului AstraZeneca vor primi a doua doză dintr-un alt vaccin. Unde a fost luată această decizie?

„Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman”, a mai transmis CNCAV.

Citeste si: Vaccinul AstraZeneca, ar putea fi eliminat de încă o țară! Ce stat a luat decizia

România a recepționat, până în acest moment, 1.378.000 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca. Începând cu data de 15 februarie, 449.611 de doze au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Citeste si: COVID-19 Germania: Utilizarea vaccinului AstraZeneca va fi oprită pentru aceste persoane

[ad_2]

Citește mai mult..