VIDEO| Înmormântarea Prințului Philip – Stirile Kanal D

[ad_1]

Sunt ultimele momente în care membrii Casei Regale Britanie își mai pot lua rămas bun de la prințul Philip. La castelul Windsor a început deja ceremonia de înhumare a celui care a fost duce de Edinbrough. Evenimentul a fost planificat integral de însuși prințul trecut în neființă, iar ultimele detalii ale organizării au fost stabilite de Regină. Participarea prinţului Harry la ceremonie a impus o readaptare a tradiției.


In articol:


În urmă cu aproximativ o oră, sicriul cu trupul neînsuflețit al prințului a fost luat de la capela castelului Windsor și purtat într-o procesiune, până la Manastirea Horseshoe, aflată în același perimetru.

În deschiderea cortegiului s-a aflat regimentul de artilerie, urmat de sefii de stat major militari.

Sicriul este purtat de un autoturism Land Rover special, un model proiectat chiar de print, cand se afla in viata. Daca, in mod normal, la astfel de funeralii toti membrii familiei poarta costume militare, de aceasta data tinutele de ceremonie sunt civile.

Prințul Philip a fost condus pe ultimul drum

Traditia a fost incalcata pentru ca printul Harry sa nu se simta stanjenit. Altfel, ducele de Sussex ar fi fost unicul membru al familie regale care nu era in uniforma.
Desi a servit in armata britanica in Afganistan, Harry si-a pierdut titlurile militare odata cu renuntarea la atributiile sale regale. Regina Elisabeta a 2-a a decis si ordinea in care stau nepotii ei la procesiune, precum si cea de intrare in capela. Fiul cel mic al printului de Wales nu este intr-o relatie tocmai calda cu fratele sau mai mare. Raceala dintre Harry si William a aparut dupa interviul controversat oferit lui Oprah Winfrey.

Pentru a nu risca momente stanjenitoare, Regina a decis ca cei doi frati, care se afla in urma sicriului in timpul procesiunii, sa nu stea umar la umar, ci despartiti de prezenta varului lor, Peter Philips.

Citeste si: Prințul Philip și Regele Mihai au fost veri. Iată fotografii de colecție cu cei doi

De altfel, situatia este si asa suficient de stanjenitoare, dat fiind ca Harry s-a intors de unul singur in Regat.

Sotia lui, Meghan, cea de la care au pornit mare parte din discutiile existente in familia regala, nu l-a insotit la funeralii, pe motiv ca medicul nu i-ar fi permis deplasarea, ea fiind însărcinată cu cel de-al doilea copil.

Citeste si: A murit Prințul Philip. Doliu în familia Reginei Elisabeta a II-a

Pe toata durata ceremoniei, pe sicriu se vor afla sapca militara si sabia de ofiter al Marinei Regale, ce i-au apartinut printului.

Insigna de Alteta Regala va fi depusa in altarul capelei, pana la momentul inhumarii. Sicriul printului Philip este unul diferit. Confectionat exclusiv din lana, cosciugul este tapetat cu bumbac organic iar marginile acestuia sunt din iuta. Este, in intregime, un sicriu din materiale biodegradabile.

Din cauza restrictiilor pandemice, in interiorul capelei se afla doar 30 de oameni: membrii familiei si secetarul privat al printului, asistent indelungat al ducelui si unul dintre putinii participanti non-regali.

Toti ceilalti care au facut parte din cortegiu, asteapta in exteriorul capelei finalul slujbei.

Citeste si: Regele Mihai, uitat de Casa Regala a Marii Britanii? Regina Angliei nu a publicat o scrisoare de condoleante dupa moartea Regelui, in schimb a facut-o cand a decedat fratele regelui din Tonga si monarhul Bhumibol al Thailandei!

Printul Philip va fi inmormantat in Cripta regala din capela castelului Windsor.

Citeste si: Prințul Harry, mesaj emoționant după moartea bunicului său, prințul Philip: „Ne va lipsi teribil de mult şi…”

[ad_2]

Citește mai mult..