Doi pacienți COVID-19 transportaţi de la Bucureşti la Iaşi au decedat. Starea persoanelor era extrem de gravă

[ad_1]

Autoritățile au anunțat, duminică, moartea a încă doi pacienți COVID-19. Ei aveau afecţiuni pulmonare extrem de severe și au fost duși de la București la Iași.


In articol:


Managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, Lucian Eva, a declarat că patru pacienţi cu afecţiuni pulmonare extrem de severe au fost transferaţi de la Bucureşti. Doi dintre oameni au decedat. În prezent, la spitalul din Iaşi mai sunt disponibile şase paturi de Terapie Intensivă.

Citeste si: Ce eficiență are vaccinul Pfizer împotriva tulpinii sud-africane COVID-19

„În cursul zilei de ieri au fost transferaţi de la Bucureşti patru

pacienţi cu afecţiuni pulmonare extrem de severe în cadrul infecţiei cu Covid. Din păcate doi dintre ei au decedat, ambii în vârstă de aproximativ 70 de ani, cu afectare severă a plămânilor, de peste 80% şi cu multiple afecţiuni asociate, diabet zaharat, hipertensiune, boală renală cronică. Cei care sunt în momentul de faţă în viaţă au afectare pulmonară mai puţin severă, în jur de 50% sunt afectaţi plămânii şi au vârste cuprinse între 70 şi 90 de ani”, a declarat Lucian Eva.

Citeste si: Alexandru Rafila: când va trece al treilea val al pandemiei în România

Șase paturi libere la ATI Iași

Managerul Spitalului de Neurochirurgie Iaşi a declarat că unitatea medicală pe care o conduce are 60 de paturi la Terapie Intensivă. În prezent, doar șase paturi mai sunt libere. În următoarea perioadă aici vor fi transferaţi pacienţi din Bucureşti şi Târgu Mureş care au nevoie de terapie intensivă.

Citeste si: Câți români s-au vaccinat în ultima zi. Interesul pentru vaccinare scade

Două persoane bolnave de Sars-Cov-2 au murit la Iași.[Sursa foto: PixaBay]

Ministerul Apărării a anunţat, sâmbătă seară, că o aeronavă militară a transportat, de la Bucureşti la Iaşi, patru pacienţi cu coronavirus aflaţi în stare gravă.

Citeste si: Coronavirus in Romania, 18 aprilie 2021. Cate cazuri noi au fost raportate in ultimele 24 de ore? Iata ce se intampla in sectiile ATI din tara!

Citeste si: Un cântăreț de muzică populară, infectat cu COVID-19, a murit pe patul de spital după ce s-a tratat acasă timp de șapte zile

[ad_2]

Citește mai mult..