Răsturnare de situație în cazul bărbatului din Pitești mort în timpul intervenției polițiștilor. Legist: A murit violent, asfixiat

[ad_1]

Bărbatul din Pitești care a murit în timpul unei intervenții a polițiștilor a murit violent, prin asfixiere mecanică, arată concluziile raportului medico-legal. Este înlăturată astfel prima ipoteză că bărbatul ar fi făcut stop cardio-respirator.

Primele informații erau că bărbatul a murit după ce a fost trântit de polițiști la pământ și imobilizat pentru că, aflat în stare de ebrietate, ar fi refuzat să părăsească terasa unde se afla. Primele concluzii indicau că a intrat în stop cardio respirator de cum a fost pus la pământ și nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare.  

Legiștii au răsturnat însă aceste ipoteze.

Ei au prezentat duminică concluziile autopsiei care a fost efectuată duminică: „Moartea a fost violentă, survenită unui politraumatism, cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică. Ca mecanism ce a cauzat asfixia a fost comprimarea părților moi ale gâtului și a toracelui. Nu a fost infarct. Politraumatismele s-au produs prin cădere și lovire de un plan dur, dar lovitura la cap nu putea să îl omoare„.

Probele toxicologice au stabilit că avea o alcoolemie de peste 2 la mie.

Citește și: Martor la momentul când bărbatul din Pitești a murit fiind imobilizat de polițiști: A vrut să se ridice, au pus și mai multă presiune

Potrivit legiștilor, nu s-au evidențiat la autopsie suferințe organice macroscopice, deși nu sunt excluse anumite afecțiuni patologice preexistente, comorbidități legate de inimă sau alte afecțiuni, dar asta se va stabili după alte analize de laborator și după ce se va vedea dacă figura cu boli la medicul de familie.

Ancheta e în stadiu incipient, datele s-au schimbat în raport cu concluziile medico legale, a spus procurorul de caz.

În acest caz au fost audiați cei prezenți la momentul faptei, polițiștii implicați, dar și cei care au venit ulterior.

Incidentul s-a produs vineri, în apropierea unei autogări din Pitești. La una din terasele din zonă a izbucnit un incendiu, iar, pe lângă, pompieri, au intervenit polițiștii care au evacuat zona. Bărbatul de 63 de ani era la o masă și ar fi refuzat să părăsească zona, moment în care a fost imobilizat de polițiștii de la Secția 2.

În imaginile filmate la fața locului se vede cum unul dintre polițiști îl trântește violent pe om la pământ, cu fața în jos, iar alți trei încearcă să îl încătușeze. Mai mult, este surprins și momentul în care un agent îl imobilizează pe bărbat cu piciorul.

Vladimir Alexandru, martor al incidentului: „Dânsul a încercat să se ridice, nu l-au lăsat, au pus și mai multă presiune pe el. S-a înnegrit la față, instant.”

După acest eveniment, ministrul de Interne Lucian Bode declara: „Pentru mine când moare un om în timpul unei intervenții este cu adevărat o tragedie. Ancheta e preluată de un procuror și sunt convins că se va face lumină în acest caz. Cine se face vinovat de moartea omului, indiferent de cum s-a comportat el, va răspunde. Le cer mereu angajaților să intervină cu calm și responsabilitate”.

 

Editor : Georgiana Marina

[ad_2]

Citește mai mult..