Sechestru record în Filipine. 200 de tone de scoici gigantice în valoare de 25.000 de dolari au fost confiscate

[ad_1]

Aproximativ 200 de tone de scoici gigantice, specii pe cale de dispariție, au fost confiscate și puse sub sechestru de autoritățile filipineze. Valoarea lor poate ajunge pe piața neagră la 25.000 de dolari.

Este cel mai mare sechestru care vizează specii pe cale de dispariție, scrie BBC.

Patru persoane au fost arestate pe o insulă din provincia Palawan.

Scoicile uriașe pot crește peste un metru și pot cântări până la 250 kilograme, fiind vitale pentru ecosistemul marin local. Conțin alge marine, care sunt o sursă de hrană pentru multe dintre speciile de pești consumate de oameni. 

Aproximativ 200 de tone de scoici gigantice, specii pe cale de dispariție, au fost confiscate și puse sub sechestru de autoritățile filipineze. FOTO: Agerpres

În Filipine se găsesc cele mai multe specii de scoici tropicale gigantice din lume.

„Scoaterea acestor scoici gigantice din habitatul lor natural este un fel de crimă intergenerațională. Va afecta permanent ecosistemul marin și generațiile viitoare vor fi private de beneficiile care decurg din acesta”, a declarat Jovic Fabello, purtător de cuvânt al Consiliului pentru Dezvoltare Durabilă din Palawan.

Legislația din domeniul pescuitului din Filipine interzice colectarea crustaceelor ​​gigant, considerate o specie pe cale de dispariție. Cei care o încalcă riscă până la 12 ani de închisoare și amenzi de până la un milion de pesos (15.000 de lire sterline).

 

Editor : Georgiana Marina

[ad_2]

Citește mai mult..