VIDEO| Biletul Reginei pus între florile Prințului

[ad_1]

Au fost momente extrem de emoționante la înmormântarea prințului Philip. Întreaga Casă Regală a trăit evenimentul precum o familie normală: cu durere, tristețe și lacrimi. Pentru prima dată, după 73 de ani, regina Elisabeta a 2-a, a rămas singură. Iar ultimele mesaje pe care i le-a transmis dupa moarte, celui care i-a stat alături trei sferturi de veac, sunt cutremurătoare.


In articol:


In timp ce Marea Britanie şi-a inmormantat prinţul, regina şi-a ingropat un partener de viata. Un om ce i-a stat alaturi peste 7 decenii. Dincolo de eticheta regala, Elisabeta a 2-a nu si-a mai putut stapani durerea resimtitia in urma despartirii de cel drag.

Citeste si: Clipe grele pentru membrii Casei Regale! Soțul reginei Elizabeth s-a răsturnat cu mașina. Care este starea sa de sănătate

Inainte de ceremonia funerara, regina Elisabeta a cerut un moment de singuratate, langa sicriul cu trupul neinsufletit. Imediat dupa aceea, printre florile aflate pe sicriu, a aparut un bilet. Bucata de hartie pare sa poarte antetul palatului Buckingham iar pe ea sta scris mesajul emotionant de dragoste al reginei, catre sotul ei: “Te iubesc!”.

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip- peste 70 de ani împreună

Suverana nu a lasat niciun detaliu la voia intamplarii. Florile asezate pe sicriul sotului ei, in semn de omagiu, au fost alese cu grija, in functie de insemnatatea avuta pentru cuplu regal. Coroana care a imbracat cosciugul este in intregime alba, alcatuita din crini, trandafiri, frezii, iasomie, flori de mazariche si floare de ceara.

Trandafirii albi ales de regina sunt specifici lunii iunie, luna in care este nascut printul Philip si semnifica amintirea vesnica iar florile de mazariche sunt semn al despartirii. Speciala este şi simbolistica florii de ceara, care inseamna iubirea vesnica, ce biruie timpul. Un timp care acum se va reflecta doar in aminitirile reginei, ce a urmarit intreaga slujba din dreapta sicriului, singura, asezata pe scaunul din capela si rapusa de durere. Pe tot parcursul ceremoniei, Majestatea sa regala a purtat la buzunarul de la piept o batista a printului dar si o poza a lor, facuta in primele luni de casnicie, in Malta, perioada despre care regina spune ca a fost una dintre cele mai frumoase din viata lor.

Citeste si: Gestul socant facut de Regina Elisabeta la sicriul Printesei Diana! A fost singura data cand regina a facut ASTA

Disparitia ducelui de Edinburgh a insemnat o lovitura grea si pentru restul familie regale.

La procesiunea de inhumare, printul Charles, mostenitorul coroanei regale, a fost surprins cu lacrimi pe obraji, in timp ce mergea in urma sicriului. De dincolo de moarte, sotul reginei a mai realizat un lucru ce parea aproape imposibil in ultima perioada: i-a adus impreuna pe cei doi nepoti ai sai, printii William si Harry. Aflati pentru prima data fata in fata, dupa scandalul interviului oferit de mezin presei americane, cei doi frati au parut distanti la inceputul ceremoniei.
Au mers in urma sicriului, separati de prezenta varului lor, printul Peter. Finalul ceremoniei religioase a adus, insa, o schimbare. Kate Middleton a fost cea care a incercat sa îi apropie si a inceput o conversatie cu printul Harry. Ulterior, ducesa de Cambridge s-a retras, lasandu-i pe cei doi intr-un dialog aparent linistit. Harry si William au parasit impreuna capela si au continuat discutia. Este pentru prima data cand cei doi printi se intalnesc si isi vorbesc, dupa o pauza de cateva luni.

Citeste si: Printul Philip, sotul reginei Elizabeth a II-a, va participa miercuri la ultimul sau angajament individual

Trupul neînsufleţit al printului Philip va rămâne în Seiful Regal, cum este denumit locul aflat sub capela Saint George, a castelului Windsor. Sicriul sau va fi mutat, insa, odata cu moartea reginei Elisabeta, iar cei doi vor fi in inmormantati impreuna in Capela Memoriala, alături de ceilalţi monarhi.

Citeste si: Prințul Harry, mesaj emoționant după moartea bunicului său, prințul Philip: „Ne va lipsi teribil de mult şi…”

[ad_2]

Citește mai mult..