Florii 2021. Ce nu ai voie să faci în această zi de sărbătoare. E mare păcat!

[ad_1]

Florii 2021. Este important să știi ce nu ai voie să faci în această zi de sărbătoare pentru a nu face lucruri care sunt considerate păcate.


In articol:


Florii 2021. Ce nu ai voie să faci în această zi de sărbătoare. Floriile este sărbătoarea care vestește apropierea Paștelor și care se sărbătorește în fiecare an cu o săptămână înainte de Paște.

Floriile reprezintă intrarea Domnului în Ierusalim, iar săptămâna dintre Florii și Învierea Domnului este plină de încărcătură spirituală.

Florii 2021. Ce nu ai voie să faci în această zi de sărbătoare. E mare păcat! În această zi de sărbătoare este interzisă munca sub orice formă, în casă sau grădină, altfel tradiția spune că se săvârșește un mare păcat și se atrage ghinionul de partea celui lipsit de respect față de ziua sacră.

Citeste si: Urări și SMS-uri de Sfântul Gheorghe 2021 pentru George, Georgiana și Georgeta. La mulți ani!

Florii 2021. Ce nu ai voie să faci în această zi

În duminica Floriilor este dezlegare la pește, iar cei care au ținut tot postul, se spune că se vor vindeca de orice boală, dacă vor mânca pește preparat chiar de ei în această zi.

Este interzis, însă, să consumi carne azi, fiind încă în postul Paștelui.

O superstiție populară spune că în această zi de sărbătoare nu este voie să-ți speli părul, altfel vei încărunții devreme.

Citeste si: Cum să vopsești natural ouăle de Paște. Trucul pentru un luciu perfect

În tradiția creștină românească, în ziua de Florii, la biserici se împart crenguțe de salcie sfințite, acestea semnificând ramurile cu care Iisus a fost întâmpinat de către credincioși la intrarea în Ierusalim.

Conform tradiției populare românești, crenguțele de salcie cu mâțișori sunt păstrate în casă de credincioși și agățate la icoane sau geamuri și se spune că au rol de protecție. Este de rău augur să arunci aceste mlădițe de salcie primite la biserică.

n duminica Floriilor este dezlegare la pește, iar cei care au ținut tot postul, se spune că se vor vindeca de orice boală, dacă vor mânca pește în această zi[Sursa foto: TVR 1]

În unele zone, aceste crenguțe de salcie, luate în ziua de Florii de la biserică, sunt împletite sub formă de coronițe și agățate în livezi și în grădinile de legume, pentru ca acestea să fie cât mai roditoare și protejate de dăunători.

Florii 2021. Tradiții populare pentru această zi

De asemenea, în tradiția populară se mai spune că este bine să te împărtășești în ziua de Florii, pentru a ți se îndeplini dorința, pe care trebuie să ți-o pui în gând atunci când preotul îți dă sfânta împărtășanie.

În anumite regiuni din țară, fetele pun busuioc sub perne în noaptea Floriilor, pentru a deveni mai frumoase.

Înaintea sărbătorii de Florii, fetele nemăritate din Banat şi Transilvania obişnuiesc să pună o oglindă şi o cămaşă curată sub un păr altoit. După răsăritul soarelui, aceste obiecte sunt folosite în farmece pentru noroc în dragoste şi sănătate.

De asemenea, exista obiceiul ca părinţii îi lovească pe copii cu nuieluşa de salcie când veneau de la biserică, pentru a creşte sănătoşi şi înţelepţi.

Tradiția din bătrâni spune că în această zi se poate prognoza vremea în ziua de Paște. Oamenii spun că vremea de Paște va fi la fel ca în ziua de Florii, astfel, dacă va fi soare sau ploaie de Florii, la fel va fi și de Paște.

În sâmbăta Floriilor, femeile din unele zone ale ţării aduc ofrandă de pomenire a morţilor, împărţind plăcinte de post. 

[ad_2]

Citește mai mult..