Leeds, ”înțepături” îndreptate spre Liverpool! Ce au făcut elevii lui Bielsa

[ad_1]

  • Liga 1: Hermannstadt – Astra, marți, 16:45, Digi Sport 1

  • Liga 2: U Craiova 1948 – Rapid, luni, 21:00, Digi Sport 1

La încălzirea înaintei partide, elevii lui Marcelo Bielsa au purtat tricouri create în semn de protest față de inițiativa la care și Liverpool ia parte, creearea unei noi competiții, Super Liga Europeană.

Leeds protestează împotriva Super Ligii Europene la meciul cu Liverpool

Jucătorii lui Leeds au apărut la încălzire îmbrăcați în tricouri albe, cu sigla UEFA Champions League, imprimată cu negru. În josul emblemei era scris mesajul ”Earn it” (n.red. ”Merit-o”).

În partea din spate a tricourilor era imprimat mesajul ”Football is for the fans” (n.red. Fotbalul este pentru fani).

Gestul gazdelor este un mesaj indirect adresat cormoranilor care s-au înscris în rândul formațiilor care sprijină înființarea Super Ligii Europene.

Jurgen Klopp a comentat protestul celor de la Leeds: ”Am auzit că vor fi niște tricouri speciale la încălzire. Noi nu le vom purta pentru că nu putem. Dar dacă cineva crede că trebuie să ne reamintească faptul că trebuie să merităm să mergem în Liga Campionilor este o glumă și mă enervează”, a spus tehnicianul, citat de The Sun.

Cele 12 formații care vor să evolueze într-o competiție separată, cu circuit închis, sunt FC Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Inter Milano, Juventus, AC Milan, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea și Tottenham.

De ce vor cele 12 cluburi să renunțe la UEFA Champions League și să evolueze în propria competiție

Cele 12 mari cluburi europene susțin că noul format UEFA nu este pe placul lor și doresc să se desprindă de forul european, de unde ar urma să încaseze mai mulți bani.

Formațiile din Spania, Italia și Anglia au negociat timp de câteva luni cu UEFA, însă au ajuns la concluzia că o competiție separată, cu circuit închis, ar fi ideea cea mai bună.

Cluburile susțin că audiențele Champions League sunt în scădere, în special în faza grupelor, unde multe meciuri nu au o miză reală.

Anunțul oficial privind Superliga europeană ar urma să fie făcut duminică seară„, scrie L’Equipe.

Etichete:

[ad_2]

Citește mai mult..