Miercurea aceasta va putea avea loc cel mai mare protest din istoria modernă a Rusiei

[ad_1]

Aliaţii opozantului rus, Alexei Navalnîi vor să organizeze miercuri cele mai mari proteste din istoria modernă a Rusiei, în urma avertismentelor medicilor că acesta se află într-o stare critică şi că ar putea suferi un stop cardiac, transmite Reuters.


In articol:


Washingtonul a avertizat Rusia că va plăti un preţ, în cazul în care Alexei Navalnîi va muri în închisoare, deoarece acesta se află în prezent într-o grevă a foamei.

Data protestului a fost devansată, după ce un sindicat medical, care are legături cu Navalnîi, a afirmat sâmbătă că acesta se află în stare critică, analizele medicale indicând că rinichii săi ar putea ceda în curând, ceea ce ar putea con duce la stop cardiac.

Citeste si: Moscova va adopta un nou program de cheltuieli pentru a calma nemulțumirile sociale

”Lucrurile evoluează prea repede şi prea rău”

Aliații opozantului rus, Alexei Navalnîi, au scris într-un comunicat publicat pe wesite-ul său faptul că ”lucrurile evoluează prea repede şi prea rău”. Ei au anunţat proteste de stradă la nivel naţional, pe care le-au descris ca pe o încercare de a obţine îngrijire medicale care să îi salveze viaţa şi ca un protes pentru măsurile represive împotriva susţinătorilor lui.
”O situaţia extremă necesită decizii extreme”, au mai afirmat ei.

Se pare că soarta lui Navalnîi, unul dintre cei mai cunoscuţi critici al preşedintelui Vladimir Putin, agravează tensiunile deja acute din relaţiile Rusiei cu Occidentul.

Consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden, Jake Sullivan, a declarat duminică că guvernul SUA a spus Rusiei ”că vor exista consecinţe” dacă Navalnîi va muri în închisoare.

De asemenea, miniştrii de Externe din Uniunea Europeană sunt aşteptaţi să discute cazul lui Navalnîi luni, iar titularul politicii externe a UE, Josep Borrell, s-a

angajat să facă Moscova răspunzătoare în această chestiune.

Citeste si: Angela Merkel reacționează la expulzarea diplomaților europeni din Rusia

S-au cerut îngrijiri medicale imediate pentru Alexei Navalnîi

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi ministrul german de externe, Heiko Maas, au cerut ca Navalnîi să primească îngrijiri medicale imediate, aşa cum a făcut Departamentul de Stat al SUA, în timp ce preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că puterile mondiale ar trebui să traseze ”linii roşii clare” cu Rusia şi să ia în

considerare posibilele sancţiuni, atunci când sunt încălcate.

Totodată, Londra s-a declarat profund îngrijorată de rapoartele privind tratamentul inacceptabil aplicat lui Navalnîi şi deteriorarea continuă a sănătăţii sale, a declarat ministerul britanic de Externe.

Autorităţile au dispersat forţat protestele pro-Navalnîi, reţinând mii de oameni, iar demonstraţia planificată de miercuri cade în aceeaşi zi în care preşedintele Vladimir Putin va ţine un discurs despre starea naţiunii.

 


[ad_2]

Citește mai mult..