„Pe el l-a chemat cineva?”



  • Liga 2: Mioveni – ASU Politehnica Timișoara, luni, 16:00, Digi Sport 1

  • Liga 2: U Craiova 1948 – Rapid, luni, 21:00, Digi Sport 1

Acum, 12 mari cluburi europene au anunțat lansarea noii Superligi, o competiţie privată care va face concurenţă actualei Champions League. Gigi Becali este convins că UEFA nu va permite ca ideea să fie implementată pentru că totul se învârte în jurul banilor.

Patronul FCSB-ului a dezvăluit că echipa sa a fost invitată să participe la o astfel de competiție elitistă și a aruncat săgeți în direcția lui Florin Talpan, juristul CSA Steaua care a demarat „Războiul Stelelor”.

Gigi Becali: „Ne-au invitat și pe noi în Superligă! Pe Talpan l-a chemat cineva? Îi dă în judecată la Strasbourg”

Dacă le scot din competiţiile interne şi internaţionale, nu-şi mai permit ei Superliga asta. Nu-i interesează pe ei de UEFA, de FIFA, ei au miliardele, au puterea. Momentan, nu au cum să facă asta, dar dacă o fac, ne nenorocesc pe noi, cluburile mici. Toţi banii pe televiziuni se fac pe spinarea lor şi din asta trăim şi noi astea mici.

Dacă nu jucăm cu Real, cu Barcelona, cu Manchester, cu Milano, de unde mai încasează UEFA 2 miliarde pe an? Dă cineva bani de la televiziuni să o vadă pe FCSB? Sau de la reclame mai dă cineva bani? Ei nu cedează, dar nici nu pot face această Superligă.

Poate vor pica la pace cu UEFA să facă altă competiţie, dar nici aşa nu va fi de acord UEFA, pentru că nu va mai fi atractiva Liga Campionilor. Dacă fac Superliga asta, o fac doar la înţelegere cu UEFA. Dar nu cred.

Voiau să facă o Superligă în care să joace toate echipele care au câştigat Liga Campionilor. Ne-au invitat şi pe noi atunci… Acum vreo 15 ani. Noi, Steaua FCSB, noi luasem Liga Campionilor. Dar acum nu ne-au mai chemat, acum întrebaţi-l pe Talpan dacă l-a chemat cineva să joace în Superliga asta.

Îi dă în judecată Talpan pe ăştia din Superligă şi îşi face el dreptate singur. Îl sună Asociaţia Cluburilor Europene şi-l pune pe Talpan să ia el hotărârile. Îi dă în judecată Talpan, le face proces la Curtea Europeană de Justiiţie, la Strasbourg, vede el, şi le rezolvă pe toate„, a declarat Gigi Becali, patronul FCSB-ului, pentru ProX.

  • Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham şi Liverpool sunt cluburile engleze care susţin noua Superligă. Acestora li se alătură Juventus, AC Milan, Inter, Real Madrid, Barcelona şi Atletico Madrid.

Ce format va avea Superliga

  • 20 de cluburi participante: celor 12 anunţate până în acest moment li se vor alătura alte 3 şi vor fi, astfel, 15 cluburi fondatoare
  • cele 15 cluburi vor evolua în fiecare an în noua competiţie, iar lor li se vor alătura, în fiecare sezon, alte 5 echipe, care se vor califica în funcţie de rezultatele din sezonul precedent
  • meciurile vor avea loc la mijloc de săptămână, exact cum se întâmplă acum cu partidele din UEFA Champions League sau Europa League, astfel că weekendurile vor fi rezervate, păstrând tradiţia, partidelor din competiţiile interne
  • Superliga va încpe în luna august
  • vor exista două grupe de câte 10 echipe, cu meciuri tur-retur
  • primele 3 din fiecare grupă se califică direct în sferturile de finală ale Superligii
  • locurile 4-5 vor juca într-un play-off tur-retur pentru ultimele două locuri din sferturile de finală, care se vor juca în dublă manşă
  • semifinale tur-retur
  • finala în luna mai, într-o singură manşă

Etichete: gigi becali , superliga , florin talpan , fcsb superliga



Citește mai mult..