Cei care au pariat că nu ne vom înțelege și-au făcut iluzii

[ad_1]

Liderii PNL, USR PLUS și UDMR au semnat marți seară noul acord al coaliției de guvernare, în urma crizei politice izbucnite după demiterea de către premierului Florin Cîțu (PNL) a ministrului sănătății Vlad Voiculescu (USR PLUS).

„După două zile de discuții serioase, am convenit să semnăm o completare la acordul de coaliție, care să aducă proceduri și puncte de vedere care să ducă la creșterea încrederii în parteneri, care să ducă la îmbunătățirea mecanismelor de guvernare și performanță de guvernare. Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înțelege și-au făcut iluzii, suntem o coaliție care cooperează, cu dialog bazat pe respect reciproc, pe încredere. Suntem preocupați în primul rând de o guvernare care să duc la o îmbunătățire a vieții românilor”, a spus Ludovic Orban, președintele PNL.

„Coaliția PNL – USR PLUS – UDMR a depășit astăzi o situație delicată”, a completat Dan Barna, copreședintele USR PLUS.

„Mâine vom face o nouă propunere pentru ministru al sănătății, propunere pe care o veți afla dimineață”, a spus Dragoș Tudorache, europarlamentar USR PLUS.

Această coaliție nu are alternativă. În acest act adițional nu există lucruri extravagante (…) ci doar câteva puncte accentuate. Sper că e singurul acord adițional”, a spus Kelemen Hunor, președintele UDMR.

„De mâine vom avea un ministru al sănătății care va avea susținerea mea și a cabinetului pe care îl conduc”, a spus premierul Florin Cîțu.

Liderii coaliției au refuzat să răspundă întrebărilor, în ciuda insistențelor jurnaliștilor aflați la Parlament.

Știre în curs de actualizare.

Editor : G.C.

[ad_2]

Citește mai mult..