De ce s-a dopat Lance Armstrong? După ce i-au fost retrase premiile, fostul ciclist este acuzat în continuare că a trișat

[ad_1]

De ce s-a dopat Lance Armstrong? Întrebarea care i-a măcinat pe toți fanii ciclistului american poreclit „Le Boss” în perioada de glorie a primit un răspuns foarte simplu din partea sportivului controversat: pentru că toți ceilalți se dopau la acel moment!


In articol:


Lance Armstrong, acuzat de „dopaj tehnologic”. Lista acuzațiilor împotriva lui Lance Armstrong crește din ce în ce mai mult, integritatea sa sportivă fiind acum pusă sub semnul întrebării cu privire la utilizarea unui motor improvizat pe bicicleta sa în timpul Turului Franței.

Potricit Marca.com, această nfracțiune ar putea fi etichetată drept „dopaj tehnologic”.

Acuzațiile au fost făcute de Jean-Pierre Verdy, fostul șef al Agenției Franceze Antidoping. Acestea îi afectează și mai mult reputația fostului campion.” Lance Armstrong este cea mai mare înșelătorie; avea complicitate la fiecare nivel, a primit un tratament special”, a explicat Verdy într-un interviu pentru Le Parisien.

Citeste si: Ce este Enduro și cum se practică acest sport

Motoraș ascuns în sticla pentru apă

Jurnalistul francez Antoine Veyer, specialist în ciclism, a ajuns la concluzia că Lance Armstrong avea montat pe bicicleta sa un motoraş de circa 800 de grame care avea o putere de 500 de W.

Potrivit jurnalistului francez, bateria motoraşului era fixată în sticla pentru apă pe care Armstromg o avea pe bicicletă.

Citeste si: Superliga, proiectul care aruncă în aer fotbalul european/ UEFA ameninţă cu repercusiuni

De ce s-a dopat Lance Armstrong

În ianuarie 2013, Lance Armstrong a recunoscut, în cursul unui interviu acordat celebrei Oprah Winfrey, că a recurs la dopaj în cea mai mare parte a carierei sale sportive.

Declarațiile sale au venit după ce marele ciclist american a fost suspendat pe viaţă în octombrie 2012 de către Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI), care i-a retras din palmares şi cele şapte titluri cucerite în marile competiții.

Lance Armstrong a declarat că s-ar dopa din nou dacă ar fi în anul 1995, pentru că în ciclism toţi se dopau la acel moment:

„Dacă aș fi în 2015, nu, cu siguranță nu m-aș mai dopa. Acum e posibil să câștigi și fără să faci asta. Dacă m-aș întoarce însă în 1995, când dopingul era ceva prezent peste tot, probabil că aș face exact același lucru.

Mi-ar fi plăcut să putem concura unul împotriva celuilalt doar cu mâncare și apă, însă pe atunci așa ceva nu era posibil. A fost într-adevăr o decizie proastă, aceea de a ne dopa și ea a venit într-o perioadă tulbure”, a declarat americanul după suspendare.

Fostul șef al Agenției Franceze Antidoping este de acord cu acuzațiile făcute de jurnaliști:

„Cred că avea un motor în bicicletă, am în continuare în minte imaginea unei etape montane unde i-a lăsat pe toți în urmă.

La final am chemat toți specialiștii pe care îi știam și chiar ei nu înțelegeau cum o astfel de performanța a fost posibilă, chiar și cu EPO [eritroproietina, interzisă în sport- n.red]”, a spus francezul.

[ad_2]

Citește mai mult..