Florin Cîțu anunță că nu dorește ca România să mai intre în lockdown total

[ad_1]

Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi, că nu mai vrea încă un lockdown total, ci că își dorește ca economia din România să fie deschisă, atât cât este posibil în condiții de pandemie de Coronavirus. Premierul a mai spus că românii au nevoie de o economie sănătoasă, însă în același timp trebuie să existe și oameni sănătăşi pentru o creștere a economiei.


In articol:


Prim-ministrul Cîţu participă, astăzi, la videconferinţa ”Bursa în anul crizei sanitare şi al incertitudinilor economice”.

”Este o perioadă complicată, avem de administrat această situaţie cu criza de sănătate(…)

Aţi spus că anul trecut a fost un an dificil, dar, dacă ne uităm la rulajul pe care l-a avut Bursa de la Bucureşti, vedem că a crescut”, a declarat Florin Cîţu.

Premierul: ”Este foarte important să avem companii sănătoase…,dar ai nevoie şi de oameni sănătoşi”

Cîțu a mai spus că există două lururile semnificative pe care le-a pus în aplicare în 2020, si anume o economie deschisă, dar şi schimbarea legislaţiei care ajutat companiile româneşti.

”Este foarte important să avem companii sănătoase(…) Pentru mine important este – şi am spus de multe ori(…) că nu doresc să mai avem un lockdown, că putem să avem şi o economie deschisă, în majoritatea ei, şi să ne luptăm şi cu pandemia. Şi până acum am reuşit. Ai nevoie de economie sănătoasă(…) dar ai nevoie şi de oameni sănătoşi pentru a avea o economie puternică”, a precizat premierul.

Citeste si: Voiculescu, precizări despre demiterea sa: „A fost o acţiune ca la carte, făcută cu o acţiune de linşaj mediatic”

Florin Cîțu a mai menționat că este momentul să facem tranziţia, rapid, către o economie modernă”

Acesta mai spune că, România are nevoie de o economie puternică și să atragă investiții, în UE, dar şi la nivel global, ”restul reprezintă promisiuni populiste”.

”Tot ce facem noi prin actul de guvernare trebuie să aibă ca resultat o economie puternică, competitivă, care să stea pe picioarele ei şi să nu mai avem acea atidudine de a aştepta să vină investitorii la noi. Nu. Trebuie să intrăm în terenul de joc să atragem investiţii”, a mai adăugat premierul.

Citeste si: Carantină prelungită în patru localități din Ilfov. De ce au luat autoritățile această decizie?


[ad_2]

Citește mai mult..