Sfârșitul carantinei și redeschiderea teraselor, din 28 aprilie

[ad_1]

Premierul Olandei, Mark Rutte, a anunțat marți seara relaxarea treptată a restricțiilor împotriva Covid-19 începând cu data de 28 aprilie, potrivit AFP, citată de Mediafax.

Astfel, începând din 28 aprilie, interdicţiile de circulaţie pe timp de noapte vor fi anulate iar terasele vor putea funcţiona în intervalul orar 12.00-18.00 și vor putea găzdui maximum 50 de persoane în același timp.

Totodată, olandezii vor putea primi vizitele a două persoane pe zi în locuinţe, în contextul în care până acum era impusă regula unui singur oaspete zilnic.

„Bineînţeles că suntem fericiţi că aceste lucruri sunt posibile, deoarece societatea tinde spre libertate. Dar este o etapă a prudenţei”, a declarat Mark Rutte, într-o conferinţă de presă.

Introducerea în ianuarie a stării de carantină, prima în Olanda de la al doilea război mondial, a declanșat cele mai grave revolte din țară din ultimele decenii.

De la debutul pandemiei, Olanda, țară cu peste 17 milioane de locuitori, a înregistrat aproximativ 1,3 milioane de cazuri de coronavirus şi peste 16.000 de decese asociate Covid-19.

Editor : I.C

[ad_2]

Citește mai mult..