Vești bune pentru români. La Iași se va construi primul Spital Regional de Urgenţă din România

[ad_1]

Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, şi vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii (BEI), Christian Kettel Thomsen, au semnat marţi un contract de finanţare pentru construirea primului Spital Regional de Urgenţă din România, la Iaşi, în valoare de 250 de milioane de euro, anunţă ministrul Finanţelor pe pagina sa de Facebook.


In articol:


Alexandru Nazare a anunțat marți, pe pagina sa oficială de Facebook, faptul că semnarea contractului de finanțare a primului Spotal Regional de Urgență din România a fost făcută printr-o videoconferință.

“Am semnat astăzi, împreună cu Christian Kettel Thomsen, vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii, contractul de finanţare pentru constructia primului Spital Regional de Urgenţă din Romania,

la Iaşi, în valoare de 250 de milioane de euro. Ceremonia de semnare a avut loc în format de videoconferinţă”, se arată în postare. 

Citeste si: Florin Cîțu, anunț important despre creșterea economică în România

Creditul, acordat pe o perioadă de 27 de ani, reprezintă cel mai mare sprijin acordat până acum de BEI pentru sistemul de sănătate din România. În următoarele luni, se așteaptă aprobarea și a altor investiții BEI în spitalele românești, afirmă instituția.

Construcția cu 850 de paturi va înlocui actualul Spital Județean de Urgențe Sfântul Spiridon, vechi de 260 de ani, și va îmbunătăți activitatea de predare și cercetare de la Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore Popa din Iași. Noul spital cu șapte etaje va oferi atât servicii spitalicești, cât și asistență medicală ambulatorie, estimându-se a fi operațional în 2027.

850 de paturi vor fi puse la dispoziție în noul spital

Noul spital de la Iaşi va avea 850 de paturi si va înlocui vechea infrastructură a Spitalului Clinic Judeţean din Iași cu o structură modernă, echipamente noi la standarde europene.

“Proiectul va mobiliza si alte investiţii suplimentare în regiune, atât publice cât şi private şi va contribui în mod deosebit la dezvoltarea capitalului uman în sistemul de sănătate, recunoscută în prezent ca una dintre nevoile urgente ale sectorului”, a mai scris ministrul.

Construcția primului Spital Regional din România va fi finanțată[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: VIDEO-Paturile de la ATI, ocupate, autoritățile vor mai multă relaxare

Alexandru Nazare susține investiţiile în sectorul sanitar

Ministrul român de Finanțe consideră că bugetul pentru sănătate este cel prioritar și că el susține investițiile din sectorul sanitar.

“În calitate de ministru al Finanţelor consider că bugetul pentru sănătate are caracter prioritar şi voi continua să susţin investiţiile în sectorul sanitar, atât de necesare în ţara noastră.

Am solicitat BEI accelerarea procedurilor pentru semnarea urmatoarelor contracte de finantare, pentru spitalele regionale din Cluj si Craiova”, a conchis Nazare.

 

[ad_2]

Citește mai mult..