VIDEO-Un migrant mort și altul rănit după o încăierare între refugiați



Au apărut imagini cu atacul sângeros din centrul Timisoarei, unde un migrant a murit iar un altul a ajuns la spital, după o încăierare între refugiați.


In articol:


Acestea sunt imaginile atacului brutal: trei tineri migranți care merg liniștiți pe stradă sunt încolțiți din senin de agresorii dintr-un alt grup. Sunt loviți cu violență, și- chiar dacă sângerează, reușesc să fugă.

Câteva minute mai tărziu, agresorii se retrag, relaxați, pe stradă, cu mâinile în

buzunar, de parca nimic nu s-ar fi întâmplat. Pe o altă cameră din zona Gării de Nord din Timișoara se vad mai multi afgani care fug, iar clipe mai tarziu- un politist care interogheaza trecatorii.

Polițiștii chemați de urgență la caz n-au gasit decat urmele scandalului sangeros si au început să-i percheziționeze pe martori.

Încăierare între migranți. Câțiva refugiați s-au atacat cu cuțitele

Medicii de pe ambulanță au constatat decesul unuia dintre afgani- avea 27 de ani iar rănile adânci i-au fost fatale. Cea de-a doua victimă a ajuns la spital.

Astăzi, pe străzile Timisoarei, afganii nimănui- care așteaptă să primească azil politic, erau supravegheați de oamenii legii. Localnicii se tem acum că ar putea fi și ei atacați.

Îi știau pașnici și le ofereau mâncare și haine, dar cu cât trece timpul, unii migranți devin tot mai nerăbdători să evadeze spre vestul Europei și par că ar face orice pentru a

face rost de bani.

„Daca au ajuns la a se omori intre ei, normal ca ti-e frica sa nu se intample si cu noi, sa dea intr-unul dintre noi”, spun oamenii.

Timișorenii, speriați de bătăile dese între migranți

În centrul orasului, impanzit de tinerii nimănui, cei care au afaceri spun că episoadele violente sunt aproape zilnice.

„Se bat cumni, cu picioare…

O data vad ca unul scoate un cutit foarte mare…

Cearta e la regula zilei intrei ei si nu mi se pare corect sa-i lasi asa, pe drum”, spun timișorenii.

La câțiva metri distanță, patronul unui salon de înfrumusețare și-a pus lacăt pe afacere pentru ca zona a devenit rău famată.

„Erau prezente intre 30-70 persoane. Noi vindem frumusete, fetele alegeau sa nu mai vina.

Se temeau… Plus colegele mele care nu se simteau in siguranta sa vina la lucru”, spune unul dintre angajații salonului.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au deschis un dosar penal și încearcă acum sa-i identifice pe cei vinovați de atacul sângeros.

 

 



Citește mai mult..