Înșelătorie prin telefon de 32 de milioane de dolari. Cum a fost păcălită o femeie să transfere suma uriașă

[ad_1]

O femeie din Hong Kong, în vârstă de 90 de ani, a fost înșelată cu 32 de milioane de dolari americani de către indivizi care s-au dat drept oficiali chinezi din domeniul securității, au anunțat autoritățile, aceasta fiind cea mai mare înșelătorie prin telefon înregistrată în oraș.

Poliția a anunțat marți că escrocii au luat în vizor o milionară în vârstă care locuiește într-un conac din The Peak, cel mai luxos cartier din Hong Kong, potrivit The Guardian.

Vara trecută, infractorii au contactat-o telefonic ​​pe femeia a cărei identitate nu a fost dezvăluită dându-se drept înalți oficiali din domeniul securității. Aceștia i-au spus că identitatea ei a fost folosită într-un proces penal foarte important în China continentală.

I s-a spus că trebuie să transfere bani din contul ei bancar în cele ale „echipei de anchetă”, pentru a fi în siguranță. După câteva zile, o persoană i-a adus acasă un telefon și o cartelă SIM „sigure” cu care a comunicat cu agenții de securitate falși, care au convins-o să facă în total 11 transferuri bancare.

După cinci luni, femeia le transferase în total escrocilor 32 milioane dolari americani.

Poliția a spus că înșelătoria a fost depistată doar pentru că asistenta personală a milionarei a suspectat că se întâmpla ceva dubios și a contactat-o pe fiica acesteia care, mai departe, a anunțat poliția. 

După o anchetă extrem de complicată, a fost arestat un tânăr de 19 ani.

Hong Kong are una dintre cele mai mari concentrații de miliardari din lume, iar mulți dintre ei sunt vârstnici, foarte vulnerabili la escrocheriile din ce în ce mai elaborate. 

Potrivit anchetatorilor, escrocheriile prin telefon au crescut cu 18% în primul trimestru al anului 2021, prejudiciul ridicându-se la 45 de milioane de dolari americani. În 2020, poliția a spus că a anchetat 1.193 de cazuri de înșelătorie prin telefon, cu prejudicii totale de 74 milioane de dolari.

Anul trecut, o femeie în vârstă de 65 de ani a fost înșelată cu 68,9 milioane de dolari după o schemă similară.

Editor : D.C.

[ad_2]

Citește mai mult..