Președintele Klaus Iohannis, prima decizie după ieșirea din criza politică

[ad_1]

Președintele Klaus Iohannis, care s-a abținut de la declarații publice în zilele crizei guvernamentale ca urmare a demiterii lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății, face azi o mutare în susținerea priorității nr. 1 a Guvernului Florin Cîțu – impulsionarea campaniei de vaccinare anti-COVID-19. Azi este prima zi


In articol:


Preşedintele Klaus Iohannis vizitează miercuri, la ora 12,00, Centrul mobil de vaccinare de la Afumaţi, judeţul Ilfov, a anunţat Administraţia Prezidenţială. Vaccinarea anti-COVID prin centrele mobile începe miercuri, conform declarației făcute de preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea împotriva SARS-CoV-2.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, primul anunț după „pacea” din coaliția de guvernare. „Vom avea…”

Valeriu Gheorghiţă a informat că pentru centrele mobile vor fi distribuite, pentru moment, vaccinuri de la compania Moderna, care permit din punct de vedere logistic organizarea activităţilor, având în vedere stabilitatea la temperaturi obişnuite, de plus 2-8 grade Celsius, pentru 30 de zile.

Centrele mobile de vaccinare anti-COVID, în 14 județe

Judeţele în care vor fi dislocate centre mobile pentru vaccinarea anti-COVID sunt Arad, Bacău, Constanţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi şi Sibiu.

„Avem 14 judeţe identificate în care vom demara pentru moment această etapă de vaccinare. Sigur că vor intra, rând pe rând, şi alte judeţe. Avem şapte judeţe în care vor fi dislocate aceste centre mobile de vaccinare. În celelalte judeţe, acolo unde există spaţii adecvate, vom aloca doar echipe mobile împreună cu tot ce au nevoie pentru a efectua vaccinarea în spaţiile deja amenajate”, a transmis, marţi, şeful CNCAV.

Premierul Florin Cîțu, primul anunț după acordul din coaliția de guvernare

Liderii PNL, USR-PLUS și UDMR au ajuns, marți seara, la o înțelegere cu privire la continuarea guvernării. USR-PLUS a făcut un pas în spate și a renunțat la condiția schimbării premierului Florin Cîțu, însă acestuia i s-au stabilit o serie de restricții în cazul în care vrea să demită alți miniștri.

Premierul Florin Cîţu a declarat marți seara, la finalul şedinţei din coaliţia de guvernare, că a fost făcut un pas important pentru „o

guvernare mult mai eficientă”.

Premierul este satisfăcut că obiectivul privind campania de vaccinare a fost asumat ca principala țintă a guvernării în perioada următoare.

Citeste si:  Vaccinarea în centrele mobile va fi posibilă începând de miercuri

Aşa după cum am spus, coaliţia merge mai departe. Astăzi (marţi, n.r.)  a fost făcut un pas important pentru a avea o guvernare mult mai eficientă şi o coerenţă a deciziilor politice în coaliţie. 
Sunt foarte bucuros că ne asumăm în această coaliţie ca obiectiv principal campania de vaccinare. Este important să avem o campanie de vaccinare de succes şi sunt sigur că vom avea o campanie de vaccinare de succes. De mâine (miercuri, n.r.) vom avea un ministru al Sănătăţii care va prelua un portofoliu dificil, va avea susţinerea mea şi a colegilor din Cabinetul pe care-l conduc„, a declarat Florin Cîţu.

USR-PLUS a făcut un pas în spate și a renunțat la condiția schimbării premierului Florin Cîțu, însă acestuia i s-au stabilit o serie de restricții în cazul în care vrea să demită alți miniștri.

Primul punct pe lista de Priorități a Executivului va fi vaccinarea împotriva COVID-19, ședințele de coaliție se vor desfășura în fiecare luni, iar fiecare partid din coaliție va asigura secretariatul prin rotație, timp de o lună.

[ad_2]

Citește mai mult..