Comitetul interministerial pentru revenirea României la normalitate se reunește, în privința pandemiei de COVID-19

[ad_1]

Comitetul interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie 2021, se va întruni joi, la ora 16:00 în contextul gestionării pandemiei de Coronavirus.


In articol:


Comitetul interministerial pentru revenirea României la normalitate este condus de premier, ca preşedinte, dar şi de vicepreședinte, si anume secretarul general al Guvernului.

Comitetul interministerial pentru revenirea României la normalitate începând de la 1 iunie se va întruni, astăzi


În acest context, Comitetul emite instrucţiunile viitoare de implementare şi totodată, elaborează rapoarte şi analize.

În comitet sunt incluse și ministerele următoare: Ministerul Finanţelor, Minsterul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Justiţiei, Ministerul Apărării, Ministerul Economiei, Ministerul Energiei, Ministerul Transporturilor, Ministerul Agriculturii, Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei, Ministerul Cercetării, Ministerul Culturii, Ministerul Tineretului şi Sportului, Secretariatul General al Guvernului, CNCAV, DSU şi INSP.

Aceste ministere sunt reprezentate de ministrul respectivului minister sau de secretarul de stat desemnat, în cazul în care şedinţele Comitetului sunt prezidate de vicepreşedinte.

În cadrul sedințelor sau lucrărilor Comitetului mai pot fi prezente, ca invitaţi, instituţii publice cu atribuţii şi competenţe în gestionarea pandemiei de COVID-19 și în desfăşurarea pregătirilor pentru revenirea la normalitate, începând cu 1 iunie.

Citeste si: Ce spune noul Ministru al Sănătății despre gestionarea pandemiei, după ce a a depus jurământul

„Comitetul are ca scop stabilirea, coordonarea
şi monitorizarea aplicării măsurilor pentru pregătirea revenirii României la normalitate de la 1 iunie 2021, în contextul pandemiei de COVID-19″
, potrivit deciziei de înfiinţare publicată în Monitorul Oficial.

Totodată, Comitetul interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie are următoarele priorități: stabilirea domeniilor de intervenţie şi a coordonatorilor acestora, stabilirea acţiunilor prioritare şi a măsurilor specifice, la propunerea ministerelor sau a instituţiilor competente, stabilirea calendarului de implementare, precum şi monitorizarea şi evaluarea îndeplinirii atribuţiilor.

Astfel, aceste ședinţe ale Comitetului au loc în fiecare săptămână sau atunci când este nevoie.

Citeste si: UE nu va mai achiziționa încă 300 de milioane de doze suplimentare de vaccin AstraZeneca şi Johnson&Johnson

[ad_2]

Citește mai mult..