Florin Cîțu, despre renunțarea la masca de protecție

[ad_1]

Premierul României, Florin Cîțu, a discutat joi, în cadrul unei conferințe de presă despre când se va renunța la masca de protecție.


In articol:


Florin Cîțu a declarat faptul că purtarea măștii nu va mai fi obligatorie după ce va fi atinsă ținta de 10 milioane de persoane vaccinate.

„După ce ne vaccinăm vom renunța și la mască”, a răspuns premierul, întrebat când nu va mai fi obligatorie purtarea măștii în spațiul public.

În acest sens, Florin Cîțu a declarat că „la 1 iunie e cam devreme” să renunțăm la masca de protecție, ”dacă avem ținta de 35%, nu”.

„Trebuie să ne gândim la a renunța la mască după ținta de 10 milioane de persoane vaccinate, până atunci nu are sens să discutăm despre asta”, a subliniat premierul.

Citeste si: Secretarul de stat Andrei Baciu a vorbit despre relaxarea restricțiilor peste două luni

Masca a devenit obligatorie din luna noiembrie a anului 2020

Purtarea măștii a devenit obligatorie în România la începutul lunii noiembrie a anului trecut.

Masca a devenit obligatorie în noiembrie 2020[Sursa foto: PixaBay]

”Astăzi am avut o şedinţă şi astăzi putem să vedem cum vom reveni la normalitate, de aceea avem acest Comitet interministerial care să pregătească prima bornă. Am spus că de la 1 iunie putem să facem acest lucru dacă avem 31% din populaţie vaccinată.

A fost o şedinţă în care s-a aprobat regulamentul, în care le-am spus colegilor mei cum trebuie să lucreze, fiecare minsiter va veni cu o propunere după o consultare cu alte instituţii din subordine. MS şi MAI sunt acolo pentru că toate aceste măsuri trebuie discutate şi filtrate. A fost o întâlnire pe care o aştept de un an de zile, care ne dă speranţă, astăzi începem să ne gândim la revenirea la normalitate. Le-am spus colegilor mei că săptămânal trebuie să se întâlnească, dar pot avea şedinţe extraordinare oricând”, a mai declarat premierul.

Citeste si: Liber la vaccinare pentru toți adulții, în luna iunie. Țara care a făcut anunțul

Nu vom reveni 100% la normalitate

În timpul conferinței de presă, Florin Cîțu a fost întrebat în legătură cu afirmaţia preşedintelui potrivit căreia la 1 iunie vor fi prezentate evaluările pentru posibila relaxare, iar acesta a răspuns că România nu va reveni în totalitate la normalitate.

”Are dreptate preşedintele, am dreptate şi eu. Da, este un plan de măsuri care arată cum vom reveni la normalitate. Nu vom reveni 100%, dar vom arăta un prim pas, când vom avea rată de vaccinare de 30% şi apoi paşii următori. Soluţia este să ne vaccinăm”.

 

 

[ad_2]

Citește mai mult..