Grecia a fost introdusă pe lista galbenă. Ce se întâmplă cu românii care se întorc din această țară

[ad_1]

Grecia a fost introdusă pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Astfel, românii care vor călători în Grecia, vor fi obligați la întoarcerea în România să stea în carantină 14 zile. Măsura nu se aplică celor care au fost vaccinați cu ambele doze sau care au avut în ultimele 90 de zile COVID-19. Pe listă au fost introduse mai multe țări, printre care și Germania sau Statele Unite și a ieșit Republica Moldova.


In articol:


Lista țărilor pe care România le consideră cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată joi, la propunerea CNSU. Persoanele care sosesc în România din aceste țări, regiuni sau teritorii incluse în așa-numita „zonă galbenă” trebuie să stea în carantină pentru 14 zile.

De asemenea, cei care se întorc din țările respective, au obligația să prezinte un test COVID-19 negativ la urcarea în avion sau autocar. Cei care au un test negativ, stau în carantină doar 10 zile. 

Această măsură nu se aplică celor care, la intrarea în România, dovedesc faptul fac că sunt vaccinați cu ambele doze sau că au avut, în ultimele 90 de zile, COVID-19 și s-au vindecat.

Citeste si: Nou focar de Sars-Cov-2 pe teritoriul țării. 17 pacienți infectați cu virusul

Țările care se află pe lista galbenă 

Lista completă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat poate fi consultată AICI.

Testul PCR negativ rămâne obligatoriu de prezentat la îmbarcarea în avion sau autocar, pentru cei care vin din statele incluse pe lista galbenă, iar carantina se reduce la 10 zile.

Conform CNSU, la intrarea în România, persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat sunt obligate să prezinte un document ce atestă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, efectuat cu cel mult

72 de ore înaintea îmbarcării în avion sau autocar (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii), se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 10 zile.

Grecia are un număr mare de infectări COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Un al doilea caz de șoc anafilactic s-a înregistrat în județul Brașov

Cine nu este obligat să intre în carantină

Sunt exceptate de la măsura carantinei mai multe categorii care nu prezintă simptome COVID-19, printre care șoferi, piloți, personal navigant, lucrători transfrontalieri. De asemenea, testul PCR nu e obligatoriu pentru cei care au efectuat vaccinul, inclusiv rapelul, copiii sub trei ani sau persoanele care au avut COVID.

[ad_2]

Citește mai mult..