India devine țara cu cele mai multe cazuri de infecții noi înregistrate într-o zi, de la începutul pandemiei: peste 312.000

[ad_1]

India a stabilit un nou record negativ în pandemia de coronavirus. Cu 312.713 noi cazuri de îmbolnăvire înregistrate în numai 24 de ore, a devenit țara cu cele mai multe infecții confirmate într-o zi, la mai bine de un an de la începutul pandemiei.

India a depășit astfel Statele Unite, care dețineau acest „record”, cu 300.669 de cazuri, înregistrate anul acesta la 8 ianuarie, scrie The New York Times.

În ultimele două luni, în India – țară care până acum trecuse relativ bine peste pandemie – se constată o creștere accelerată a cazurilor, ceea ce a dus la o presiune uriașă asupra spitalelor, care se confruntă cu o lipsă de oxigen și de ventilatoare, în timp ce ambulanțele cu noi pacienți formează cozi lungi în fața instituțiilor medicale.

Marți, cel puțin 22 de bolnavi de COVID au murit într-un spital din Nashik, oraș din centrul țării, după ce au rămas fără oxigen, după o scurgere accidentală din principalul rezervor.

Pe de altă parte, producţia de medicamente esenţiale împotriva coronavirusului a fost încetinită sau chiar suspendată în unele fabrici, iar licitaţiile pentru fabricile care produc oxigen sunt întârziate.

Familiile bolnavilor sunt forţate să plătească preţuri exorbitante pe piaţa neagră pentru medicamente şi oxigen, iar grupurile de WhatsApp sunt inundate de solicitări disperate de ajutor.

Ce a dus la creșterea bruscă a cazurilor în India

În prezent, 40 la sută dintre infecțiile noi care se înregistrează în întreaga lume provin din India.

În același timp, bilanțul deceselor a început să crească vertiginos în India. Joi, s-au înregistrat 2.104 decese. În medie, în ultima săptămână au murit peste 1.300 de oameni în fiecare zi, în condițiile în care în urmă cu două luni numărul deceselor de COVID în India abia depășea 100.

Citiți și: Mărturiile angajaților din crematoriile indiene sugerează că numărul morților de COVID este mai mare. Cuptoarele încep să se topească

Ultimele săptămâni au fost marcate de adunări în masă în India. Milioane de persoane au participat la festivalul religios hindus Kumbh Mela, la mitinguri politice, la nunţi fastuoase sau la evenimente sportive, iar guvernul naționalist este criticat pentru relaxarea prematură a restricțiilor.

Citiți și: GALERIE FOTO  Zeci de mii de hinduși se îngrămădesc să se spele de păcate în Gange, în ziua în care India devine a 2-a cea mai afectată țară de COVID

Pe fondul exploziei numărului de cazuri, statele indiene au impus diferite restricţii: de luni seară New Delhi este în lockdown timp de o săptămână, în Maharashtra, toate magazinele neesenţiale au fost închise, iar Uttar Pradesh, un stat cu o populaţie de 200 de milioane de locuitori, impune un lockdown pe perioada weekendului.

Citiți și: Varianta indiană a coronavirusului provoacă îngrijorări. Tulpina are două mutații la nivelul proteinei S

[ad_2]

Citește mai mult..